Aankomende zondag staat alweer de 2de wedstrijd van het seizoen op het programma. De Groningen Giants nemen het op tegen Lightning Leiden en er moet gewonnen worden! Als de Giants de play-offs willen halen moeten ze 4de of hoger eindigen en dus met de zege aan de haal gaan. Zondag is ook de eerste kans van het jaar om de Giants in Groningen aan het werk te zien en het is meteen een must-win-game. Jullie support is dus broodnodig, tot zondag!

26 februari speelden de Giants hun eerste wedstrijd tegen de regerend landskampioen de Amsterdam Crusaders.

De spanning was voor de aftrap voelbaar: het was namelijk voor veel spelers hun eerste wedstrijd in lange tijd. Er is veel verandert in de tussentijd. Er zijn ervaren en onervaren rookies en er is een nieuwe head coach, Bence Lukács, met een nieuw defensive system. In de eerste helft wisten de teams elkaar nog tegenwicht te bieden. De Offense van de Giants wist mooie gebalanceerde drives neer te zetten en de Defense wist de landskampioen van het scoreboord te afhouden. Door een reeks van fouten wisten de Amsterdammers de end zone toch 2 keer te bereiken. Het was de Giants hun eigen schuld dat ze achterstonden in de rust.

In de 2de helft werd heel duidelijk wat een impact focus en mentaliteit kunnen hebben. Terwijl de Crusaders vlammend uit de startblokken schoten en steeds meer vertrouwen kregen, lieten de Groningers het steeds meer afweten. Vooral het gevecht in de “loopgraaf”, het gevecht tussen de Defensive- en Offensive-line, werd beslecht in het voordeel van de hoofdstedelingen. QB Bas Hilberdink en RB’s Joey Tuasela en Tim Lucas kregen te weinig ruimte om het verschil te maken. Aan de andere kant werden de Amsterdamse 1st downs vooral over de grond bereikt.

Toch waren er een hoop goeie dingen te zien waar we mee kunnen bouwen.  Georg Kramer en Kirth Trini Ramoutar pakten beide een interception voor de Defense. Joey Tuasela liet een paar mooie runs zien en Nathan Binnenmars hengelde nog een prachtige pass binnen voor een flinke winst. De Giants gaan komende zondag met vertrouwen in hun  eigen kunnen tegemoet en zullen deze week nog extra gefocust trainen om het Leiden moeilijk te maken.