Er stond zondag weer AFBN-football op het programma en dat hebben ze in Nederland gemerkt! Op 3 verschillende locaties stonden er wedstrijden gepland maar het was die in Hilversum waar er een harde strijd werd uitgevochten. Na een gelijke strijd mochten de Hurricanes zich uiteindelijk winnaar noemen, maar wat hadden ze het moeilijk.

Na een busreis van 2,5 uur waren de Giants aangekomen bij de dichtstbijzijnde uitwedstrijd in Hilversum. Het weer is niet zo goed als de week daarvoor, maar ach, wie klaagt er als er gefootballt gaat worden? Hilversum begint aan de Kick-off en de game is begonnen.

De Offense van de Giants heeft een 3-and-out, maar gelukkig begint de verdediging en vooral MVP Mikey Sachs beresterk. Het resultaat is een turnover door een forced fumbles van #35 Mikey. De offense neemt het over op een uitstekende fieldposition en na een prima drive leggen ze aan voor een field goal. Helaas krijgt de holder de bal niet goed onder controle en wordt  de drive niet beloond met punten op het bord.

De wedstrijd golft heen en weer door korte drives, totdat wederom Mikey Sachs met een forced fumble de Offense  op een uitstekende positie laat beginnen. Helaas komt de Offense weer te kort mede dankzij een PI die door de spelleiding over het hoofd werd gezien. Frank Gerlach kon voor de tweede keer aanleggen om 3 punten op het score bord te toveren maar door nog steeds blijft een voorsprong uit. De Field Goal Attempt wordt geblockt en de Hurricanes nemen balbezit over.

Na een uitstekende drive over de grond en door de lucht weten de Hurricanes te scoren door middel van een Field Goal. 0-3 staat op het bord en met deze score gaan beide teams de rust in. Na de rust zien we hetzelfde spelbeeld maar na een goede punt return leggen de Hurricanes een goede basis voor wederom een Field Goal. Nog lopen de Giants 6 punten achter, maar met de gedachte dat ze op voorsprong kunnen komen door 1 TD te scoren rechten ze hun rug.

Na een uitstekende  drive met een fantastische run van Tim Lucas en catch van Rick Nelis vergeten de Giants ook dit keer te scoren. De Defense wordt daarna nog aardig terug gedrongen maar er wordt toch gepunt door de Hurricanes. Deze beland angstaanjagend dichtbij de eigen End Zone en de Offense moet daar weg. Helaas volgt een interception en beginnen de Hurricanes aan de drive die de Giants de das omdoet. De eindscore van 0 – 13 wordt bepaald door een TD-run en de wedstrijd bloed dood.

Door botte pech, gladde handjes en kleine foutjes is deze wedstrijd niet gewonnen. Zowel de Eagles als de Hurricanes hebben zich geplaatst voor de play-offs en staat er voor de Giants alleen nog maar hun eer op het spel. Zondag 29 mei rijdt de spelersbus naar Rotterdam  en we hopen daar net zoveel support te zien als tegen Hilversum.