Op een zonovergoten zondag in Groningen speelden de nummers 1 van beide poules in de eerste divisie tegen elkaar. De Groningen Giants speelden voor het behoud van hun smetteloze record (met zes overwinningen uit zes wedstrijden) tegen de Spijkenisse Scouts die speelden om de play-offs veilig te stellen na een pijnlijk verlies twee weken geleden. Het verleden had geleerd dat de twee teams niet voor elkaar onder doen en in dit seizoen zouden ze maar één wedstrijd hebben om te bewijzen wie het sterkste was van de twee.

Vanaf het eerste moment zou het een harde pot worden. De return game van de Scouts was de rest van het seizoen al goed voor meerdere touchdowns en een vroege score zou het erg moeilijk maken voor de Giants om terug te komen. Dit keer werd de return echter in de kiem gesmoord en de Scouts begonnen binnen hun eigen twintig yards aan de eerste drive. De eerste play van de offense was waar de fouten voor de Scouts begonnen. Een snap net buiten comfortabel bereik voor de Quarterback (QB) belande op de grond, waar Defensive End (DE) #77 Carlson Charles hem van de grond kon rapen en nog zeven yards erbij kon veroveren. De Offense stond met slechts zeventien yards te gaan voor hun eerste drive. Ondanks een false start en een sack wist QB #1 Bas Hilberdink Wide receiver (WR) #12 Emil ter Veld te vinden voor de touchdown. De PAT kon niet worden getrapt door problemen met de snap en daarmee stond het 06 – 00 voor de thuisspelende Giants. De daarop volgende drive verliep niet veel beter voor de Scouts. De returngame werd in de kiem gesmoord en na één runningplay van Spijkenisse voor slechts één yard kon Linebacker (LB) #27 Kirth ‘Trini’ Ramoutar op atletische wijze een pass, die bedoeld was voor een Scout, onderscheppen. Met nog vijftien yards extra reste nog slechts twaalf yards voor de Giants om de tweede touchdown te scoren. Deze yards werden volledige via de grond afgelegd toen uiteindelijk QB #1 Bas ervoor koos de laatste drie yards op een fourth down binnen te rennen. Dit keer was de PAT wel succesvol en stond de score op 13 – 00. De daarop volgende kick off bleven de Scouts zichzelf in de voet schieten. De bal kon niet onder controle worden gehouden door de returner en Cornerback (CB) Philip Klarr wist de bal te bemachtigen voor de Giants slechts acht yards van de endzone af. Daarop deed WR #84 Rune Heyden zijn shirtnummer eer aan met een NFL waardige catch op de punten van zijn tenen in de endzone. Met de succesvolle aansluitende PAT kon het daardoor gebeuren dat na slechts elf gespeelde plays op offense en defense (veertien als je de kick offs mee telt) de Giants met 20 – 00 voor stonden. De fouten hielden echter niet op. Toen de verdediging eindelijk grip kreeg op de aanval van de Giants en een punt forceerde raakte één van de verdedigers de gepunte bal aan, waardoor WR #84 Rune de bal  terug kon veroveren en de aanval weer verder mochtmet iets van veertig yards kado. Helaas zorgde een sack er voor dat de afstand onoverbrugbaar werd. De daarop volgende punt werd vlak bij de endzone van de Giants gedowned.

Het tweede kwart waren de Scouts aan de bal, door de punt dus vlak bij hun eigen endzone. Op de tweede play in het kwart kozen ze ervoor om te passen. De QB van Spijkenisse stond in de endzone toen blitzende LB #39 Nathan Binnenmars de bal uit zijn hand sloeg, waarop collega LB #27 Trini op de bal kon vallen en zo nog eens zes punten mocht bijschrijven voor de Giants. Na de eerste gemiste PAT bleek kicker #13 Frank Gerlach opnieuw trefzeker en zette de score op 27 – 00. Spijkenisse keek tegen een ogenschijnlijk onoverkoombare achterstand aan maar begon vol goede moed aan de nieuwe drive. Voor het eerst in de wedstrijd wisten ze een first down te behalen maar daarbij bleef het helaas voor hen in dit tweede kwart. Wel konden ze met een goede punt een goede veldpositie afdwingen voor hun defense, die al de hele wedstrijd met de rug tegen de muur liep te verdedigen. De Groninger aanval wist hierop wel stukken veld te veroveren maar kwam uiteindelijk toch te kort om punten te behalen. Een snelle three-and-out volgde voor de Scouts waarop de punt kon worden teruggerend voor bijna dertig yards door returner #84 Rune. Het korte veld liet toe dat de aanval in de daarop volgende drive ook op een vierde down nog probeerde yards te behalen maar de pass viel net buiten bereik van WR #84 Rune op de grond. De laatste pass van de helft was wel complete maar de receiver van de Scouts werd al na drie yards naar de grond gewerkt door DE #79 Joffrey Ramos.

In de halftime werden een aantal dingen vastgesteld. Het was warm. De score op het bord was ontzettend snel ontstaan en er moest alles aan worden gedaan om deze in de tweede helft te behouden. Het belangrijkste voor de Giants was om de focus te behouden en niet verrast te worden door een comeback van de Scouts. En het was ontzettend warm. Het derde kwart begon voor de Giants zoals de eerste helft voor de Scouts was begonnen. Bij de tweede play fumblede QB #1 Bas de bal in een handoff aan Runningback (RB) #23 Van van den Berg. De scouts kregen hiermee de bal en het momentum in handen en even schoten er vele scenario’s door het hoofd van de tientallen Giants fans die hun team zo hadden zien domineren in de eerste helft. Door goed spel van de defense werd het korte veld voor de Scouts echter niet omgezet in score, mede dankzij free safety (FS) #32 Jack de Groot en CB #22 Lukas Rosendahl. Ondanks nog een lange drive van de Groninger aanval konden er in het derde kwart door de groene giganten geen punten worden bijgeschreven op het bord. Deze aanval ontstond uit een interception van FS #32 Jack die aan zijn helm naar de grond werd gesleept door een tegenstander na zijn catch.

Het vierde kwart verliep, ondanks wat kleine opstootjes, veelal zonder al te veel interessante ontwikkelingen. De bal werd door beide partijen veel gerund, Spijkenisse passte de bal, ondanks de grote achterstand slechts één keer. Wellicht werd daarvoor gekozen in verband met het kortstondige uitvallen van hun QB of de eerder gemaakte interceptions. De Giants verkozen ook de grond boven de luchtaanval maar konden toch nog een paar keer een receiver vinden die vrij liep. Toen met minder dan twee minuten te spelen de Giants opnieuw de bal in handen hadden gebruikten de Scouts hun time-outs niet en werd na een laatste sack het eindsignaal gefloten door de whitecap.

Een bizar eerste kwart zorgde er dus voor dat een op papier interessante en sterke wedstrijd snel was beslist en kon worden uitgelopen. De Giants Defense zorgde opnieuw voor nul punten tegen en de aanval maakte gretig gebruik van uitstekende veldpositie. Met nog één wedstrijd in het reguliere seizoen staan de Giants fier bovenaan de poule en de divisie. 7 wedstrijden gespeeld, 7 wedstrijden gewonnen. Nog één wedstrijd te gaan tegen de Amersfoort Untouchables, hetzelfde team waar het seizoen tegen is begonnen. De Keistedelingen komen op bezoek in Groningen voor de laatste game voor de Play-offs (waarvoor de Untouchables reeds zijn uitgeschakeld). Zie ook de Senior Tackle Team pagina voor meer informatie over de wedstrijden, de stand en de play offs!