Het was zaterdagavond erop of eronder voor de Giants. Er moest gewonnen worden om de play-offs te bereiken. De Hilversum Hurricanes hadden dezelfde opgave, zij moesten ook winnen. Na tien minuten in balans te zijn geweest gebeurde de ene na de andere flater in het veld en mochten we met wederom een flinke nederlaag van het veld. Na 60 minuten Football was de uiteindelijke uitslag was 6 – 55.

Alhoewel de Hurricanes op de initiële drive de score meteen opende na een pass die het hele veld overstak en een QB sneak, kon de Defense de druk weerstaan. Een ontketende Willem Ris trok alle aandacht naar zich toe met sacks en tackles for loss en na een mislukte long snap kon Chris Constaple zijn eerste TD van het seizoen maken. De Defense ging lekker, maar toch bleef de achterstand groeien.

Al het andere ging namelijk gruwelijk fout. Op special teams werd een Punt geblocked voor een TD en op Offense werd er veel gefumbled. De focus was er niet en hierdoor keek de Groningse formatie in rust tegen een achterstand van 3 scores aan.  (20 – 6) Het plan in de rust was duidelijk. Offense moest meteen scoren en de Defense zou de bal hierna meteen teruggeven aan de Offense. Dan zou de achterstand te overbruggen zijn.

Van dit plan kwam echter nog maar weinig terecht. Offense wist nog wel een paar goede drives op te bouwen vlak na rust, maar een score bleef uit. De Defense begon te kraken, de Hurricanes hadden het spelletje heel goed door en wisten de zwakke plekken te vinden. De moed van de Giants in de zonk in de schoenen. Iedere stap werd zwaarder, de teleurstellingen werden groter en er werd niet meer gefocust. De Groningers werden overrompelt. Spelers voerden hun taken niet meer uit en hierdoor kon de score weer zo hoog oplopen. Net zoals tegen de Trojans laten de Giants zich in de 4de kwart overhalen om slordig football te spelen omdat de moed hun in de schoenen zakt.

Helaas zijn de play-offs dit jaar wederom te hoog gegrepen. Onze doelstelling van het seizoen was wellicht wat enthousiast, maar onder de juiste omstandigheden zeker haalbaar. Zo is bijvoorbeeld de selectie toch nog niet breed genoeg, om bijvoorbeeld dit aantal blessures te kunnen opvangen.

Over 2 weken, zaterdag 20 mei, spelen de Giants hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Lightning Leiden. Aan het begin van het seizoen is er nog verloren van de Leidenaren, maar we zijn uit op vergelding. We zullen ons nog 2 weken voorbereiden om het seizoen met een knaller te kunnen afsluiten en het met een beter gevoel achter ons te laten.