Zoals altijd was de sfeer perfect, intensief getraind en genoeg gelachen. Het jaarlijks terugkerend trainingskamp in de Hullen in Roden was natuurlijk wederom een succes. De rookies hebben voor het eerst een scrimmage gelopen tijdens de afsluitende training en mogen proeven aan het volledige spelelement. Vanaf woensdag gaan we ons voorbereiden op de oefenwedstrijd tegen de Utrecht Dominators, waar de new guys voor het eerst echt getest worden.

Het trainingskamp ging dit jaar weer back to basics. De rookies moeten de basistechnieken eerst leren zodat we de aankomende trainingen kunnen concentreren op spelelementen. Vrijdag begonnen we met de bosloop, waarna we konden uitpuffen bij We Are The Titans met een heerlijke snack.

Familie Oosterhuis heeft ook dit jaar weer voor appetijtelijke maaltijden gezorgd zodat de Giants smakelijk konden bijtanken tussen de trainingen door. Op zaterdag hebben we 2 keer getraind met positiegroepen om de kneepjes van het vak te leren. Een (kleine) regenbui was de enige smet op een perfecte trainingsdag.

Nadat de zon onder de horizon was gezakt werd het tijd voor teambonding. Het was weer lachen, gieren en brullen met de verschillende acts. Met een paar heerlijke biertjes en late nights Sloppy Joes was de avond compleet.

Zondag sloten we af met een scrimmage. Het is natuurlijk altijd even schrikken voor de nieuwelingen om ineens alles tegelijk te ervaren, maar gaandeweg verliep het steeds vloeiender. De basis voor een leuk en succesvol jaar is gelegd, maar er moeten nog gigantische stappen gezet worden om met een selectie die bijna voor de helft uit rookies bestaat leuk mee te spelen met de rest van Nederland.

Zondag 5 november staat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Utrecht Dominators in de agenda. Het zal de eerste echte test worden voor de Giants. De komende maand zullen de trainingen dan ook bestaan uit voorbereidingen voor de wedstrijd in Utrecht.