We zijn verheugd om iedereen met een Giants hart te melden dat de voorbereidingen voor het aankomende seizoen voor een groot deel achter de rug zijn. De KEI-week was een groot succes, het bestuur en de coaches hebben een beleid uitgestippeld en de spelers zijn alweer gretig aan het wachten op de eerste training. Voor iedereen die geïnteresseerd is: de eerste training is woensdagavond om 19:00 en inschrijven kan via dit facebook-event. https://www.facebook.com/events/772350842946760

Het begon allemaal met een drukke maar super leuke KEI-week waar de Giants een bar op de Grote Markt hebben overgenomen. Zoals altijd stond er een hecht team waarop gebouwd kon worden. De biertjes vloeiden rijkelijk en er werd ook veel talent gespot en uitgenodigd voor de introductie-training. De KEI-week sloten we af door de hele dag op de ACLO sportmarkt te scouten, ook hier hebben we een hoop talent en motivatie gezien.

Op woensdag 13 september is dan eindelijk de Introduction to American Football door de Groningen Giants. Op deze training brengen we alle beginners de fundamenten van de sport bij, zodat ze hierna makkelijk kunnen aansluiten bij het pre-season van het Senior Tackle of Senior Flag team. Deelname is volledig gratis en er zullen meer dan genoeg coaches en veteranen aanwezig zijn om iedereen van persoonlijke coaching te voorzien. Om je aan te melden hoef je alleen maar “aanwezig” te zijn op het facebookevent. Verder heb je sportschoenen met noppen, sportkleding en eventueel een bitje mee te nemen. https://www.facebook.com/events/772350842946760

Afgelopen zondag zijn het bestuur en de coaches bij elkaar gekomen onder het genot van koude biertjes en heet vlees om onze visie voor het komende seizoen gelijk te stellen. We hebben veel besproken en nog veel meer gediscussieerd, maar we zitten natuurlijk weer op een lijn met elkaar.

Zo is de coaching staff voor een groot deel vastgesteld, oefenwedstrijden besproken en het trainingskamp vastgepind. Trainingskamp zal zoals gewoonlijk in de Hullen te Roden plaatsvinden. De vlaggen zullen weer uithangen zodra de Giants de bebouwde kom betreden op vrijdag 29 september en ook weer uithangen als wij op zondag 31 september eindelijk weer oprotten. Het zal weer een heel leerzaam, maar uiteindelijk verbroederend weekend worden.

We zijn hartstikke blij dat we in het pre-season in ieder geval 2 oefenwedstrijden hebben! Daarover volgt meer  als alle details besproken zijn. Wij als bestuur en de coaches kijken in ieder geval met goede hoop uit naar komend seizoen. Het wordt een opbouwend seizoen, maar dat zal de pret niet drukken!

Let’s go Giants!