Het officiële wedstrijdseizoen kon voor de Groningen Giants niet beter beginnen. Met 32 – 00 waren de giganten uit het noorden te sterk voor de thuisspelende Amersfoort Untouchables. Na een jaar niet tegen elkaar te hebben gespeeld troffen de Giants het team dat door velen worden gezien als rivalen. Door altijd harde, maar eerlijke, potten football in het verleden wisten beide teams dat het een lange zware middag zou worden.

Het eerste kwart begon meteen goed voor de Giants. Tot twee keer toe kwam de snap van de center op de QB van Amersfoort niet goed aan. De eerste zorgde voor een sack door Defensive Tackle (DT) #77 Stephan Gerlach. De tweede keer kon Defensive End (DE) #78 Lasse Benninga de losse bal opeisen en zo mocht de Giants offense op de drie yard line de bal overnemen van Amersfoort. Op de tweede play kon Offensive Weapon (OW) #88 Ilias Guftometros dan ook de bal binnen de endzone lopen voor de eerste zes punten van het seizoen. De PAT die volgde schopte Kicker (K) #81 Frank Gerlach tussen de palen en na vier plays stonden de Giants met 07 – 00 voor op de thuisspelende Amersfoort Untouchables. De tweede drive van Amersfoort kon ook geen terrein overwinnen, met een three and out gaven ze de bal via een punt terug aan de offense van de Giants. Op de aansluitende drive van de Giants werd er goed opgebouwd, met als basis een sterke running game. Met drie runs van meer dan tien yards, van OW Ilias, Fullback (FB) #47 Alexander Kah en Quarterback (QB) #48 Boudewijn Lereveld. Ze konden in deze drive niet tot scoren komen. De groundgame van de Untouchables begon op stoom te komen en met grote run van hun Runningback (RB) #45. Na een turnover on downs begonnen de Giants weer een drive te bouwen. Voor het einde van het kwart konden de Giants nog net een zeven yard run van FB #47 Alexander Kah bijschrijven.

De langverwachte tweede score kwam al snel in het tweede kwart. De eerste complete pass voor de Giants was een 9 yard gain van QB #24 Bas Hilberdink op FB #81 Frank Gerlach. De play erna liet zich vooral in de historie bijschrijven door een keihard block van Wide Receiver (WR) #27 Kirth ‘Trini’ Ramoutar, waardoor OW #88 Ilias Guftometros voor zeventien yards. Na een aantal goede plays van de offense kwamen ze uit op de één yard line met een verse set downs. Op de start van de third down was er nog geen vooruitgang geboekt. Offensive Guard (OG) #61 Patrick Pauli kwam in de formatie staan en trok zoveel aandacht dat QB #24 Bas Hilberdink de voorsprong kon uitbreiden door onaangeraakt in de endzone te rennen. Ook deze keer werd de PAT geraakt door K #81 Frank Gerlach. Met 14 – 00 achterstand waren de Untouchables nogmaals genoodzaakt te punten, net als in het begin van de wedstrijd kwam de snap niet goed aan, dit keer kon de punter de te hoge snap niet onder controle krijgen. Linebacker (LB) #35 Bart van Bezouw kon de losse bal in de endzone onderscheppen en scoorde daarmee de derde touchdown voor de Giants. De teller bleef echter op 20 – 00 staan doordat Amersfoort de kick blokkeerde. OW #88 Ilias Guftometros kon erger voorkomen door de Amersfoortse speler halverwege het veld in te halen en naar de grond te werken. Het bezit van de Untouchables die daarop volgde was net zo succesvol als de aanvallen daarvoor. Na een three and out van de keistedelingen kon de punter niet goed van de bal afkomen waardoor deze na een korte punt in de handen van gelegenheids Cornerback (CB) #84 Rune Heyden terecht kwam. De Giants offense kon de goede veldpositie helaas niet omzetten in punten. Aan het einde van de eerste helft kon de Amersfoortse offense ook veld veroveren, door zowel de lucht als over de grond. Hun drive werd uiteindelijk afgestopt door een sack van DE #71 Max Meijer.

De tweede helft kwam de Giants offense moeilijk op gang met een three and out. Een aanval van Amersfoort verloor snelheid doordat na een grote run van dertien yards een Unsportsmanlike Conduct penalty ze weer vijftien yards terug moesten. Kort daarna kwamen de Giants weer in balbezit maar konden hier niet zo heel veel mee doen. Dit patroon zette zich voort voor de rest van het derde kwart. Geen van beide teams veroverde grote stukken veld en beiden kwamen niet tot scoren. Aan het einde van het derde kwart kregen de Giants hun vorm terug van de eerste helft. Gelegenheids CB #84 Rune Heyden maakte een interception op een bal die te kort werd gegooid voor de QB van Amersfoort. Hij kon zelf de bal nog veertig yards terug rennen voordat hij uit het veld werd gedwongen door de achtervolgende Amersfoortse aanval. OW #88 Ilias Guftometros bracht daarop de offense vlak voor het einde van het derde kwart nog in de redzone met een drieëntwintig yard run. Het derde kwart was hierna snel afgelopen met de score nog steeds op 20 – 00 in het voordeel van de Groene Giganten uit Groningen.

Eenmaal in de redzone werd het spel gefrustreerd door penalties over en weer. Een iets te laag gegooide pass van QB #24 Bas Hilberdink kon net niet worden gevangen door OW #88 Ilias Guftometros. Eén play daarna konden zowel de QB als de OW zich revangeren met een geweldige pass in de hoek voor de endzone. Met een atletische play kon Ilias Guftometros de bal uitstrekken voor de touchdown. De PAT ging bij de Holder #47 Alexander Kah niet helemaal goed en hierdoor kon K #81 Frank Gerlach ook dit keer niet het extra punt bijschrijven, 26 – 00. Na een three and out van Amersfoort kreeg FB #47 Alexander Kah de bal niet goed onder controle en konden de Untouchables de bal overnemen. Hier konden ze echter weer geen tien yards mee overbruggen. De drive van de Giants hierna werd net als eerder in het vierde kwart tegengewerkt door de vele penalties. Op de tweede down kreeg QB #24 Bas Hilberdink het voor elkaar om de 35 yards voor de first down te overbruggen. Na de catch kon OW #88 Ilias Guftometros de rest van het veld afrennen voor zijn derde touchdown van de dag. Voor de derde achtereenvolgende keer kon de PAT niet worden benut. Hiermee kwam de score uit op 32 – 00 voor de Groningen Giants. De laatste twee drives konden aan deze score niets meer veranderen, en met de eerste overwinning van het seizoen op zak vertrokken de Giants weer op weg naar het koude noorden.

De Giants proberen deze goede start voort te zetten in hun volgende wedstrijden. Voor de tussenstand in de divisie en het volledige wedstrijdschema zie de Senior Tackle Pagina.