Maandag 21 april 2014 was de dag dat de Cubs hun eerste wedstrijd konden winnen. Vanaf het vertrek vanuit Groningen naar Lelystad werd er niet veel gepraat in de auto’s. Iedereen was zich bewust dat dit onze dag moest worden. Er werd gestreden als een team en gewonnen als een team.

Dat er met zenuwen gespeeld werd was duidelijk in het eerste kwart. De eerste score ging naar de Lelystad Commanders (PAT no good). Het bleek de ‘wake-up call’ te zijn die de Giants nodig hadden. Kort daarna scoorden de Cubs namelijk door een touchdown pass van Quarterback Peter op Wide receiver Kai (PAT no good). Ondanks het stroeve begin werd het eerste kwart hiermee afgerond met een gelijke stand van  06 – 06.

Het 2de kwart ging plots bij iedereen de turbo erop. De Giants defense kreeg de spelpatronen van de Commanders in de gaten en zat bij iedereen er strak op. Waardoor de Commanders ook in het tweede kwart slechts op één score bleven steken. Ook de PATs waren volledig onder controle van de Groningse Cubs, die voor de rest van de wedstrijd geen enkele PAT hebben toegelaten. Door het goede spel van de verdediging kreeg de Offense ook de smaak te pakken. Alle zenuwen leken weg te worden gespeeld in het tweede kwart met een touchdown pass op WR Mike, (PAT op Center Kai), gevolgd door weer een score van WR Mike, (PAT no good). Beide centers deden ook goede zaken met een touchdown pass op Kai met aansluitend een PAT voor Brian. Brian vond dit echter niet genoeg en kon kort daarna ook nog eens een touchdown binnen halen. Met een ruststand van 32 – 12 werd het langzaam aan duidelijk dat de eerste overwinning van het seizoen voor de Giants Cubs wel eens in Lelystad zou kunnen gebeuren.

Misschien was het juist daarom dat iedereen in de 3de kwart plots van slag raakte. De Commanders scoorden twee touchdowns achter elkaar en iedereen was plots uit zijn ritme, waardoor ook de aanval van de Giants in eerste instantie niet tot scoren kon komen. Gelukkig stond WR Chris op, kreeg ‘last’ van magic fingers en maakte veel weer goed. Een goed uitgevoerde drive leidde tot een touchdown op Chris (PAT op Kai). De Commanders antwoorden snel met een score aan hun kant. Het positieve daaraan was dat het iedereen weer wakker leek te schudden. Ballen kwamen weer beter aan, runs behaalden meer yards en voor het einde van de derde kwart wist WR Mike zowel de touchdown als de daaropvolgende PAT binnen te halen.

Met een comfortabele 46 – 30 voorsprong volgde een dominerend laatste kwart van de Giants. De Cubs gingen los en Lelystad had niks meer in te brengen. De passes van de Commanders hun Quarterback werden of door Safety Peter intercepted of de vingers van een Giant raakten de football net genoeg aan om de pass te deflecten. De ene score na de andere score werd daarbij wel door de Giants gemaakt. De mooiste actie tijdens de wedstrijd was weer van ‘Cha Cha Cha’ Brian. Door zijn moves werden weer eens meerdere tegenstanders compleet verrast. Met verbazing van alle toeschouwers werkte hij zich lichtvoetig het veld over. Nog voordat het eindsignaal klonk wisten de Giants nog vier keer de endzone te vinden in het vierde kwart. De eerste kwam op een pass naar center Kai (PAT dankzij WR Mike), vervolgens een touchdown op WR Rudi (met een PAT voor twee punten op WR Chris). WR Mike haalde ook in het vierde kwart nog een touchdown binnen (PAT nog good). Tot slot wist ook center Brian, naast een nieuwe bijnaam, nog een touchdown te behalen (PAT door Kylian). De Commanders lieten zich niet helemaal weg spelen en wisten ook nog een welverdiende touchdown binnen te slepen voordat de eindstand bepaald werd op 74 – 36 in het voordeel van de giganten uit Groningen.

De wedstrijd was een sportieve en leuke wedstrijd voor beide partijen. De eerste overwinning voor de Giants Cubs is binnen en hier hebben we met zijn allen hard voor geleerd en getraind. Daarom willen wij dan ook de trainers en vooral ook de gasttrainers bedanken.

De coachingstaff is dan ook zeer trots op de spelers en blij met deze overwinning. Zoals er is beloofd komt er een team BBQ! Eerst moeten er echter nog wat wedstrijden worden afgewerkt. Voor het schema en de huidige stand van de competitie, zie de teampagina van het Giants Cubs Team.