Saturday Night Football tegen de 010 Trojans. De Groningen Giants wisten dat de winst een flinke kluif zou zijn, maar dat maakt het eindresultaat niet minder zwaar. In de eerste 2 kwarten wisten de Groningers nog weerstand te bieden, maar na de rust zakte het niveau van vooral de Defense, zodat de Trojans uiteindelijk te veel bleek te zijn.

 

Het zou sowieso een hele zware taak worden om de punten in het hoge noorden te houden. De 010 Trojans zijn ongetwijfeld een van de sterkere tegenstanders die de Giants op hun pad naar de Play-Offs tegenkomen. Een Offense die sinds de Arnhem Falcons een flinke facelift heeft gekregen kon zich deze wedstrijd van hun beste kant laten zien. Dit was de wedstrijd van de O-line die een hele keurige wedstrijd speelde. De Offense kon hierdoor lekker opgang komen en uiteindelijk prachtige plays tentoonstellen. Zowel de Running- als Passing Game, aangedreven door de O-line, kwamen prima het veld over tegen de Rotterdammers. Zij scoorden 2 TD’ s voor rust en lieten hiermee hun klasse zien. De eerste komt op naam van Edu Brooke, die een korte pass de End Zone prachtig binnenliep. De tweede was door een QB Sneak van Till Klinke, na een goede push van de O-line.

De Defense wist wat de gevaren van de Trojans zouden zijn, maar vergaten voor de rust af en toe compleet wat ze moesten doen. Toch was er nog een balans tussen plays die fout gingen en plays die goed gingen. Dit leidde tot een aantal situaties waar ze flink van balen. Het dieptepunt was een 70-yard rushing TD van de Trojans, kort aan het begin van een jonge drive. 3 TD’ s tegen is het hoogste aantal dat de Defense tegen heeft gekregen dit seizoen en dit was een juiste weerspiegeling van het spel. Toch was de achterstand in de rust maar 1 Touch Down, door de nieuwe Offense.

In de rust wisten de spelers elkaar opnieuw te motiveren na enkele tactische aanpassingen. Als we net iets meer focus en wil zouden hebben, konden we met beter spel misschien nog winnen. De realiteit was compleet het tegengestelde. De Defense zakte als een kaartenhuis in elkaar na een aantal harde klappen. In de eerste helft waren er al een aantal ervaren spelers uitgevallen en dit begon nu zijn tol te eisen. Het aantal slechte plays steeg enorm in aantallen en conversions van de Defense werden zeldzaam. De achterstand werd al snel onoverkoombaar en een monsteruitslag was al snel mogelijk.

Uiteindelijk kwam er toch meer vuur in de strijd, aangevoerd door de Offense. De O-line creëerde de mogelijkheid om een aantal hoogtepunten te showen. Hoogtepunt van de tweede helft was de Catch van WR Jeffrey Burwinkel: een uitgestrekte toe-drag voor een 1st down. Door hun vastberadenheid wisten ze nog eenmaal te scoren voor het thuispubliek. Voor de tweede keer was het een QB sneak die 6 punten opleverde voor de Groningers. Met een uiteindelijke uitslag van 22 – 58, zijn de Giants weer met beide benen op de grond gezet na de euforische overwinning op de Falcons 2 weken geleden.

De conclusie was simpel: het kan en moet beter op Defense tegen de Spijkenisse Scouts. De komende weken gaat er hard getraind worden op scherpte en uitvoering. De Offense heeft 2 weken de tijd om te fine-tunen en de volgende stap te zetten. De 2 zwaarste tegenstanders zijn vanaf nu verleden tijd dus gaan we vooruitkijken. De volgende wedstrijd in Spijkenisse over 2 weken moet gewonnen worden. Het zal een uitdaging worden om deze teleurstelling verwerken, maar een overwinning zet de Giants weer op het rechte pad. Let’ s go Giants!