De play-offs konden zaterdag nog behaald worden maar dan moesten de Giants met meer dan 15 punten verschil winnen van Lightning Leiden. Een flinke uitdaging als de Groningers op volle oorlogssterkte zouden zijn, maar bijna onmogelijk in de huidige staat van het team. Blessures en andere verplichtingen dwongen heel wat Giants tot het missen van de wedstrijd. In de eerste helft maakte Lightning Leiden hier gretig gebruik van en dat was te zien op het score bord, met een stand van 30 – 00 snakte de Giants naar de rust. Na een aantal aanpassingen kwam de groene stoomtrein op gang en wisten de tweede helft te winnen. De uiteindelijke score was 37 – 22 in het voordeel van Leiden.

Zoals eerder vermeld zou het een gigantisch moeilijke taak worden om met de huidige spelersgroep te winnen met 2 TD’s verschil en zo de play-offs te bereiken. Zaterdagmiddag stapten we met 25 spelers in de bus, net genoeg om een reglementaire forfait te voorkomen. In de eerste helft werd het spelbeeld al snel duidelijk. Op Defense was er maar 1 wissel en op Offense maar 2. Snel kreeg de tegenstander door waar we kwetsbaar waren en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Waar de defense in eerste instantie nog stand wist te houden werden de goede plays afgewisselt met hele slechte plays waarop meer dan 30 yards werden opgegeven. Alle TD’s die de Giants tegenkregen kwamen uit diepe passes.

Ook op Offense wisten de Giants geen succesvolle drives neer te zetten. Onder leiding van QB Till Klinke werd er maar geen momentum opgebouwd. Drives met meer dan 2 first downs waren zeldzaam omdat de QB en de Running Backs geen tijd en ruimte kregen om het spel te maken. Leiden kreeg steeds meer schwung in hun spel en wist 30 punten te scoren voor de rust.

In de rust wisten interim defensive coach Mikey Sachs en captain Bart van Bezouw aanpassingen uit te voeren en de verdedigers te motiveren. Op Offense veranderde Offensive Coördinator Alexander Kah wat dingen en wisselde van QB. In de tweede helft was de eer aan jeugdproduct Peter Marston, die al jarenlang trainde in de jeugd van de Giants. Deze aanpassingen bleken nodig, want in de tweede helft wisten de Giants het tempo van de wedstrijd te bepalen.

Als een echte volleerde Quarter Back wist Peter Marston de Offense nieuw leven in te blazen. Met een geweldige passing game werd de wedstrijd weer helemaal open gegooid. Coach Kah werd ook gedurfder in zijn play-calling en hierdoor wisten de Giants te scoren. Op een 3rd and Goal wist de piepjonge QB de Amerikaanse Jeffrey Burwinkel te vinden voor een score. Dit was het startschot voor een wervelende 2de helft.

De Defense kwam in de eerste helft nog een paar keer net te kort voor wat interceptions, maar daar wisten ze in de tweede helft wel raad mee. Zowel Lasse Benninga als Bas Hilberdink wisten beide interceptions te maken. Drives van Leiden werd afgestopt, zodat de offense weer het veld op mocht.

Peter Marston bleef doorgaan met zijn sublieme spel. Hierdoor kwam er wat meer ruimte voor de Running Backs en kon er ook korte winst worden gemaakt om wat variatie in het spel te brengen. Toch kwamen de beide TD’s die volgde aan vanuit de lucht. 2 keer weer een mooie streep van Marston, beide gevangen en de End Zone ingesprint door Wide Reciever Edu Brooke.

De play-offs waren al uit het zicht, maar een winstpartij zat er misschien nog wel in. Aan de zijlijn klonk de hoop totdat Lightning nog een keer scoorde. Wederom een diepe pass, waar beide safeties in de fake run trapte. Deze play besliste de eindscore op 37 – 22.

Het seizoen voor de Giants zat er op toen het laatste fluitsignaal klonk. Het seizoen is niet helemaal geworden wat we ervan hadden gehoopt. De play-offs zijn niet behaald ondanks dat het onze doelstelling was. Voor nu mogen de spelers en coaches eerst even bijkomen en rusten voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer begint.

Toch ging de pret niet verloren in de bus de weg terug. De Feestjes en Uitjes Commissie (Fuccie) had van hun uiterste best gedaan om hier iets moois van te maken zodat het seizoen hoe dan ook mooi werd afgesloten! De drank vloeide rijk en binnen de kortste keren lag er een tapijt van chipskruimels. De toon werd gezet door de meest belachelijke mix die uit 4 aan elkaar gelinkte boomboxjes schalde en als klapper werd er nog een heuse (bus)quiz gedaan. Dit zorgde ervoor dat we in ons beste humeur in Groningen aankwamen om het daar nog even met zijn allen af te sluiten.

Zaterdag 15 juli is de officiële afsluiting van het seizoen: De Visserbowl. Voor diegene die het nog niet weten, dit is een flag-football toernooitje waar iedereen gezellig het jaar komt afsluiten. Na het toernooi vindt er een BBQ plaats en blijft iedereen nog even hangen om te kletsen. Houd facebook in de gaten voor een event en updates over de Visserbowl!