De eerste Eredivisiepunten zijn binnen na een moeizame tweede helft tegen de Falcons! De wedstrijd kende zijn ups en downs, maar na 60 minuten meeslepend AFBN Football wisten de Groningen Giants hun eerste wedstrijd in de Eredivisie te winnen! Er werden 3 Touchdowns gescoord door Wide Receiver Edu Brooke en Running Back Tim Lucas (2x).

De spanning was niet te snijden voor aanvang van de wedstrijd. Na het teleurstellende verlies tegen de Leidenaren wisten de Giants dat er gewonnen moest worden in Arnhem. Door een groot aantal afwezigen moesten de coaches op verschillende plekken sleutelen om de gaten in de depth chart te vullen. Zoals de voorgaande wedstrijden stonden de Giants goed voorbereid op het veld. Dit vertaalde zich naar onmiddellijk balbezit voor het groene gevaar uit het Noorden. Getalenteerd verrassings-kicker Koen Kakes trapte een onside kick waarna de Offence het tempo mocht bepalen.

In de eerste helft wisten de ploegen elkaar goed in balans te houden. De Defense kon zich met het Game Plan van Bence Lukács prima staande houden tegen de gebalanceerde aanval van de tegenstander. Onder leiding van Bart van Bezouw wist iedereen de aanvallen te verweren, met in de eerste helft een hoofdrol voor Mikey Sachs die met een interception tot de 2-yard line de eerste score van de Giants inleidde.

De Offense van de Giants was nog niet helemaal vrij van kleine kwaaltjes zoals onnodige penalties in de Red Zone, maar na de interception faalde zij niet! Quarterback Till Klinke en  Reciever Edu Brooke vonden elkaar in de End Zone en als gevolg was de score in de rust 0 – 6 in het voordeel van de Groningse formatie. De rest van de eerste helft liet hetzelfde wedstrijdbeeld zien.

Na de rest leek het spelverloop hetzelfde te gaan. De stugge verdediging van de Groningers stond hun mannetje en de aanval wist drives op te bouwen zodat we de Falcons konden uitputten. Het duurde niet lang voordat Till Klinke Running Back, maar nu gelegenheidsreciever, Tim Lucas vond op een lange pass. Na de reception zette Tim Lucas zijn afterburner aan en wist niemand van de tegenpartij nog in de buurt te komen: 0 – 12!

Na de 0 – 12 kwamen de Falcons met een ander gameplan. De bal moest over de grond gebracht worden. Running Backs #22 en #42 kregen de bal op iedere play, maar toch wist de stugge verdediging hier geen antwoord op te geven. Telkens wisten ze die 1st down te halen en uiteindelijk de End Zone: 7 – 12. Hierdoor werd de wedstrijd nog onnodig spannend omdat de Giants er geen enkele keer voor kozen om voor de PAT of fieldgoal te gaan, de score had er namelijk heel anders kunnen uitzien als we deze geprobeerd hadden.

Met nog enkele minuten speeltijd stond de Defense met hun rug tegen de muur. 1 TD van de Falcons betekende verlies, maar op miraculeuze wijze wisten zijn een 4th-and-short-situatie naar hun hand te zetten. De Offense had het tempo in hun eigen hand maar stonden nu zelf met hun rug naar de End zone en konden zich niet verweren. Na een te hoge snap kon de bal niet gepunt worden en was dit de voorbode van meer. De Falcons wisten de volgende drive te scoren en de Giants keken voor het eerst deze wedstrijd tegen een achterstand aan.

Met nog 1 minuut te spelen was de wanhoop nabij, maar aan een fieldgoal hadden we genoeg. Gelukkig hebben we een goed special teams playbook en wist Tim Lucas nog energie te vinden om nog 1 keer die befaamde afterburner aan te zetten. De ontlading was gigantisch toen de kick returner vrij wist te komen en de End Zone wist te bereiken. Deze score wist de eindstand te bepalen en dus de eerste winst van de Groningen Giants in de Eredivisie vast te stellen.

De sfeer tijdens de reis terug was fenomenaal en er is flink gezongen. Vanavond begint echter de voorbereiding op de volgende tegenstander al! We hebben mogen proeven aan de smaak van overwinning en het smaakt naar meer. Nog 2 weken hard trainen en dan staat op zaterdag 8 april om 19:00 de thuiswedstrijd tegen 010 Trojans op de agenda!