Voor iedere Football-fan was afgelopen weekend er een om van te smullen! Op zaterdag werden de Hamburg Huskies aan de kant gezet door de Amsterdam Crusaders en onder dezelfde heerlijke lente zon probeerden zowel de Alphen Eagles als de Groningen Giants dat resultaat te herhalen. Helaas kan er maar 1 overwinnaar van het veld stappen en na een prachtige wedstrijd was de uitslag 7 – 17 in het voordeel van Alphen.

Alphen kwam met maar één doel naar Groningen en dat is de koppositie in poule A versterken en play-offs veilig te stellen. De Giants wilden niets liever dan de eerste overwinning in de Eredivisie op hun conto schrijven. Een heuse paradox dus, maar voor ieder probleem is een oplossing en dus ook voor deze clash: American Football!

Nog voordat de wedstrijd is begonnen kunnen de Giants al trots zijn. Er is een hele meute aan fans op komen draven. De hele zijlijn staat vol en ook bij de End Zone zitten nog tientallen mensen die de Giants een warm hart toedragen. Helaas moeten we onze fans meteen laten schrikken. Op de eerste Groningse drive mislukt de hand-off van QB Emil ter Veld op RB Joey Tuasela en resulteert de eerste play in een fumble op de 2 yard lijn. Hongerig daalt de Eagles Offense neer met als doel een TD, maar de altijd sublieme Giants’ Defense stopt de drive met man en macht. Het resultaat is geen TD want de Eagles fumbelen de bal net zo goed. Wat volgt is een turbulente fase in de wedstrijd met veel afwisselingen in balbezit. Interceptions, fumbles en zelfs een mislukte FG-attempt van de Eagles worden aan de fans tentoon gesteld. Uiteindelijk wordt de ban gebroken door een goede drive van de Eagles die eindigt in een FG, 0 – 3!

IMG-20160509-WA0016

 

 

 

 

 

 

In de tweede kwart volgt een fase waarin beide Offenses niet hun stempel op de wedstrijd kunnen drukken. Het spel gaat over en weer met maar weinig succesvolle completions en rushes. Tot de Giants gedwongen moeten punten en de Giants zullen van deze Punt Return nog dagen wakker liggen. Meerdere tackles zijn onsuccesvol en en de Punt Returner loopt tot en met de End Zone. 0 – 10 verschijnt op het scorebord.

IMG-20160509-WA0001

Nog voor het rust signaal klinkt vergroten de Eagles hun voorsprong nog 1 keer. QB Emil ziet Bas Hilberdink vrij staan maar schat dit verkeerd in. Outside LB #55 maakt de interception, maar Bas maakt pijlsnel de tackle. Door een vorm van magie krijgt CB #13 de bal en kan hem zo de End Zone inlopen. Touchdown #2 voor de Eagles en de score is dus 0 – 17.

 

In de rust kan iedereen genieten van het fruit van APotheker AGF Groothandel BV. Ook de tegenstander en het publiek krijgt een lekker stuk vers fruit en hierna kan de wedstrijd weer beginnen. De Groningse Defense is unstoppable voor de rest van de wedstrijd. Voornamelijk DT Risendly Reigina is niet te houden en is terecht benoemd tot Giants MVP. Dankzij subliem werk van de Defense komt de Offense op de 1-yard line van de Eagles terecht. Linebacker Mikey Sachs heeft een fumble recovery en de Offense kan zich opmaken voor een 1st and Goal. Na een mislukte passing play is het de beurt aan RB Joey Tuasela die het mag proberen. Joey is niet te stoppen en rent dankzij perfecte blocking van de O-line “untouched” de Endzone in. Deze score resulteert ook meteen in de eindstand 7 – 17.

De Defense mag wederom terugkijken op een uitstekende wedstrijd en ook de Offense laat zijn sporen achter in de Eredivisie. Met volle moed kijken we uit naar de wedstrijd van komende zondag in Hilversum om 14:00. Hier zal gespeeld worden tegen de Hilversum Hurricanes en de Giants zoeken revanche tegen de Hurricanes. In de seizoensopener werd nog met 0 – 20 verloren maar inmiddels zijn de Giants mijlen verder met hun progressie.

IMG-20160509-WA0008