Afgelopen maandag, 2e paasdag, hebben de Groningen Giants hun 3e game gespeeld tegen het combiteam van Amersfoort Untouchables en Purmerend Barbarians. Beide teams hadden het lastig met de afwezigheid van cruciale spelers, maar een pot American Football moest en zou gespeeld worden. De wedstrijd was al eerder verplaatst vanwege de koude temperaturen een tijdje terug, dus beide teams waren al lang blij dat het weer dit keer tenminste speelbaar was.

Dit was de 3e wedstrijd in 3 weken voor de Groningen Giants, en dit was te merken. De Groningers hadden een aantal blessures opgelopen waardoor een paar spelers niet konden spelen. De 3 weken aan wedstrijden hebben ook zeker tot iets goeds geleidt: de aanval van de Giants liet eindelijk de samenkomst van het vele trainen van afgelopen weken zien. Er werden veel ballen gerend voor een sterke 126 running yards! Ook de zogenaamde ‘airforce’, oftewel de receivers lieten ook een fantastische connectie met hun Quarterbacks zien door middel van de 133 passing yards. Dit bleek ook maar weer aan het einde van de wedstrijd toen QB Emil ter Veld #7 de MVP award van de game ‘Broodje MVP’ kreeg, dit betekent een heerlijke lunch voor 2 verzorgd door Broodje Ben Groningen!

De wedstrijd begon sterk voor de Groningen Giants, na een gunstige kickoff begon de aanval onder leiding van QB Emil ter Veld #7. Een drive van maar 8 plays bleek al genoeg te zijn voor de Giganten om de bal in de endzone te brengen. De drive werd afgesloten met een QB-keep door #7 en resulteerde in de eerste touchdown van de Groningen Giants aanval! Helaas werd de opvolgende PAT (point after touchdown van #13 Tiemen Menger wel gestopt. Stand 06-00 voor de Giants.

Na de kickoff van de Giants werd de bal weer naar het combiteam gekickt. De Groninger defense moest zich nu weer laten zien en deden dat zeker! Cornerback #37 Jonas Fahrenbruch intercepte de bal en de lopende aanval van de Giants mocht weer het veld op. De tweede Touchdown-drive ging er aan komen. #44 Yves amani bleek hier geschikt voor, met een sterke run van 20 yds, hoefde QB #7 alleen nog de bal over de lijn te drukken voor de opvolgende touchdown. Ook de PAT van Kicker #13 was dit keer goed 13-00 voor de Giants. Het eindigen van het scoren in de eerste helft werd ingeluid door FS #32 Rudi van Driezum op gerecoverde punt. Na het aanraken van de bal door een speler van de tegenstander kon de Giants speler de bal in de endzone te pakken krijgen waardoor de punten naar het groene team gingen. De PAT ging dit keer ook weer goed en score 20-00.

Na een zware eerste helft herpakte het kleine combiteam zich met een sterke 2e kwart. Ze konden de snel rennende aanval van de Groningers stoppen, en de pass uit de handen van het team uit het noorden te houden.

Net als in het 2e kwart hadden de groene strijders na de pauze moeite met het combiteam, dit keer was het echter niet de aanval die het zwaar had, maar de verdediging die door één sterke run de aanvallende ploeg te dichtbij liet komen en een kans gaf voor een touchdown. Het combiteam greep deze kans gelijk aan en scoorde een Touchdown met eenzelfde QB-keep als de Giants als tweemaal gedaan hadden. De PAT werd gemist en daardoor werd de score 20-06.

Echter bleek dit het hoogtepunt te zijn van het combiteam: de Giants herpakte zich in het laatste kwart van de wedstrijd. De Giants gingen verder met goede drives en scoorden door een prachitge passing touchdown van QB #7 op WR #27 Kirth Trini Ramoutar met een fantastische go route. Score werd 26-06 door de gemiste PAT. Omdat de Groninger Defense besloot niet gedragen te worden door de aanval, vocht de verdediging terug en drong de aanval van team Combi terug. Hier opvolgend nam DT #60 Donald Warno het heft in eigen handen door het toe eigenen van een safety; een tackle gemaakt in de endzone van de tegenstander. Score kwam hierdoor op 28-06.

Het laatste deel van de wedstrijd bleek Groningen echt te sterk te zijn voor AU/PB. Quarterback Emil ter Veld kon met fantastische pass zijn favoriete TE #81 Lars de Theije vinden voor de 2e passing touchdown van #7. De PAT werd weer geraakt zo werd de score 35-06. Het afwisselende duo bestaande uit #7 Emil ter Veld en #24 Boudewijn Leereveld wisselde voor een laatste keer en #24 maakte de wedstrijd af. Na een heftige drive van de Offensive line konden de Giants voor een laatste keer de kracht vinden om hun QB #24 te helpen en kregen hem, na een hevige strijd van de QB zelf, de endzone in. De Giants eindige de pot met een zeer goede score van 41-6.

Na de wedstrijd vochten de teams in de 3e helft niet tegen elkaar maar aan zijde tegen een grote stapel pizza’s. De wedstrijd was om van te genieten: het was football zoals het gespeeld hoort te worden. Hard op veld, maar beregezellig ernaast. Het was een fantastische wedstrijd tegen een team met spelers die allemaal houden van de sport en zelfs met een klein aantal spelers een hele goede en harde wedstrijd kunnen neerzetten. We wensen AU/PB dan ook succes in de toekomst en tot op 29 april in Amersfoort!

Geschreven door Jeroen van de Poll