De playoffs zijn een feit! Zaterdagavond werd er gewonnen van de Amstelland Panthers met 13-6. Het was een zinderende wedstrijd die pas bij het eindsignaal een winnaar had. Met een sublieme run game van Bart van Bezouw en een Defense die meerdere turnovers forceerde waren de Giants de terechte winnaar. De Panthers hebben een flinke strijd geleverd en het was een uitermate taaie wedstrijd, maar 24 juni staat om 14:00 de halve finale tegen de Den Haag Raiders op het programma.

Het was een wedstrijd van vele gezichten maar uiteindelijk is er maar één ding dat telt: We gaan de playoffs in! We did it, en hier mogen we met opgeheven kin mee pronken. Aan het begin van het seizoen stond de opbouw van het team centraal, nadat we als club vrijwillig een stap terug hebben gedaan. Gaandeweg het seizoen werd het duidelijk dat er een groep staat waar we gigantische stappen mee kunnen maken. De groei van rookies dit jaar is opmerkelijk goed en dit resoneert door in de strijd die we vier kwarten lang leveren. In iedere positiegroep zijn er gisteren belangrijke plays gemaakt door rookies: Interceptions, catches en runs voor 1st downs en ook in de trenches is er voor iedere yard gevochten. Het seizoen kan bijna niet mooier, maar we gaan er alles aan doen om dit gevoel van euforie de hele zomer te laten gelden door ook in de playoffs ons te doen gelden.

De eerste kwart begon al met vuurwerk. Enkele turnover plays van beide kanten en een gevaarlijke snap op een punt van de Giants zorgden voor een moeilijk begin van beide partijen. De Groningse Defense kwam hierdoor, ondanks een zeer sterk begin, heel snel met de rug tegen de eigen End Zone aan. Na een forced fumble van Safety André Rutjens zat Rookie Cornerback Rick Drijsen er als de kippen bij om onze Offense weer op het veld te krijgen. Een TD was geweerd maar dit was helaas van korte duur. De uitermate rappe WR #18 kreeg de bal op volle snelheid op knappe wijze onder controle en was hierna niet meer in te halen. De Giants stonden met 0-6 achter nadat de PAT was gemist.

Onze Offense moest hierop antwoorden met eigen scores en lieten het niet afweten. Enkele first downs later kwam de End Zone al zeer dichtbij en mochten er enkele spelers aan een TD ruiken. Het was uiteindelijk alleskunner #27 Trini Ramoutar die, na een spectaculaire diving catch, er met de eer vanaf kwam. Onze PAT was wel goed dus gingen we de rust in met een voorsprong (7-6)

Er moest veel beter om daadwerkelijk de winst binnenhengelen. Onze defense wist de Panthers vaak op 1st en 2nd downs te bedwingen, maar er werden teveel big plays weggegeven. De Offense moest de score verder uitbreiden, want 1 punt voorsprong was te gevaarlijk.

De Defense wist door een onuitputtelijke Defensive Line geweldige druk uit te oefenen en het gevecht door de grote mannen voorin werd overweldigend gewonnen. Defensive End #45 Willem Ris was als vanouds een nachtmerrie voor de Left Tackle en ook DT #72 Paul Klijnsma vrat de Offensive Line op. De rungame van de Panthers kwam niet meer van gang door een subliem game plan en dus werd er meer en meer gepasst. Dit resulteerde in fumbles en interception door wederom Rick Drijsen.

Als een ware diesel begon de Offense steeds meer op gang te komen. #25 Bart van Bezouw bleef maar 1st downs rushen. Helaas kwam de passing game niet helemaal los. Toch werd op de belangrijkste momenten de chain verplaatst. Rookies #89 en #82 Max Jongeneel en Lars Boomsma pakten op 2 cruciale momenten 1st downs om drives in leven te houden. Kort daarna mocht te loftrompet wederom geblazen worden. Reciever #88 Jochem Hilberdink wreef nog wat zout in de wond door de eindscore te bepalen. QB Emil ter Veld vond de gepolijste route runner helemaal open in de End Zone (13- 6).

De Panthers moesten koste wat kost uit de End Zone gehouden worden, maar dit werd nog een paar keer flink spannend. De passing game van de Panthers hield de hoop er voor de Amsterdammers in door een aantal flinke plays. Toch waren het de Giants die nog eenmaal in scoringspositie kwamen. Helaas werd er terrein verloren en werd er nog een Field Goal gemist om de winst veilig te stellen. Hierdoor mochten de bezoekers nog eenmaal de wedstrijd naar hun hand proberen te zetten. Er bleek te weinig tijd te zijn om de drive naar de overkant af te maken en dus stormde het feest aan Groningse zijde helemaal los. De winst en dus de playoffs zijn een feit!

Over een week spelen we tegen de Amsterdam Crusaders, de nummer één van onze poule, voor de eer. De aftrap zal om 19:00 op zaterdagavond plaatsvinden.

Op 24 juni zal de playoff wedstrijd plaatsvinden. In én tegen Den Haag, om 14:00. Wil je mee met onze spelersbus? Meld je dan alvast aan via ons contact formulier of via de email.