De Superbowl staat weer voor de deur en wat voor een! Het is namelijk de 50ste editie en het zou on-amerikaans zijn om dit niet over-the-top aan te pakken. Kortom, mis het niet en kom zondagavond naar dé Superbowl Party van Nederland in de Groote Griet.

Waar het ene seizoen ophoudt, begint die van de Giants met een geweldige wedstrijd tegen de Hilversum Hurricanes! Zondag 14 februari om 2 uur ‘s middags begint de zinderende seizoensopener en de Giants zijn op zoek naar revanche, de vorige ontmoeting in 2014, de finale van de eerste divisie, werd verloren door de thuisclub.

De Carolina Panthers en de Denver Broncos vechten uit wie zich de winnaar van Superbowl 50 mag noemen. Beide teams zullen tot het uiterste gaan in deze titanenstrijd. De Carolina Panthers zijn er voor de tweede keer bij in de geschiedenis van de Superbowl en zullen er op gebrand zijn om dit keer wel te winnen. Onder leiding van quarterback Cam Newton hopen de Panthers om zondagnacht allemaal de felbegeerde Superbowl-ring te mogen bemachtigen.

Aan de andere kant hebben we de Denver Bronco’s. Onder leiding van Peyton Manning, door velen beschouwd als de beste quarterback ooit, gaan ze tot het uiterste om de overwinning uit handen van de Panther te houden. Zal het Peyton Manning nog één keer lukken om de Superbowl te winnen voordat ie zijn imposante carrière beëindigd?

Het belooft een zinderende Superbowl te worden en waar kan je dat beter kijken dan in de Groote Griet? Samen met de Groningen Giants is er wederom het beste Superbowl feest van Nederland georganiseerd! De Groote Griet wordt omgetoverd tot een Amerikaans Walhalla: er zijn Redcups, hotdogs, Beerpong, Amerikaanse snacks, cheerleaders en veel meer! De deuren openen om 21:00 en met 40 schermen staat iedereen op de eerste rij. We hopen jullie dan allemaal te zien!

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/212568185751394/

Niet getreurd want wanneer de NFL eindigt, begint het seizoen van de AFBN. Zondag 14 februari om 14:00 begint het seizoen voor de Giants. In de seizoensopener komen we een oude bekende tegen. De Hilversum Hurricanes zijn in 2014 gepromoveerd naar de eredivisie ten koste van de Giants in een prachtige finale. Met een eindstand van 45 – 33 moesten de Giants helaas met de staart tussen de benen naar huis.

De toenmalige Linebacker en defensieve MVP Bart van Bezouw, en oud quarterback Emil ter Veld zijn nu respectievelijk Defensive en Offensive Coördinator en leiden ze de Giants met hun ervaring en drive dit seizoen in de eredivisie. Samen met andere oud spelers vormen zij het technische hart van de club en mikken ze op verblijf in de eredivisie. De Giants vormen dit seizoen een prachtige combinatie van de ervaren kracht van de Seniors en de wil om zich te laten gelden van de rookies. Iedereen hoopt op een verblijf in de eredivisie aan het eind van het seizoen.

Kom zondag met zijn allen want jullie steun en toeverlaat is onmisbaar op het veld. We hopen jullie zondag 14 februari om 14:00 te mogen verwelkomen bij de Groningen Giants. De wedstrijd zal gespeeld worden op veld 8 van Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.