Foto: Kay Constandse (Enschede Broncos)

In het openingsweekend van de AFBN kwamen de Groningen Giants niet in actie. Wel waren er twee andere wedstrijden van teams uit Poule B van het Senioren Tackle team en is er een wedstrijd gespeeld in de Senior Flag Football competitie.

Enschede Broncos at Spijkenisse Scouts (06 – 14)

De Spijkenisse Scouts ontvingen de Enschede Broncos op Franklin Field. De thuisspelende ploeg heeft hun territorium kunnen verdedigen tegen de bezoekers uit Enschede, die vorig jaar in de derde divisie nog de finale wisten te behalen. De Scouts kwamen in de eerste helft op een 14 – 00 voorsprong door twee touchdowns en een 2-point conversion. Hoewel in de tweede helft de Broncos het nog wel 14 – 06 konden maken met een touchdown op de eerste drive werd er verder in de wedstrijd niet gescoord.

Maastricht Wildcats at Utrecht Dominators (00 – 36)

In Utrecht speelde zich een heel ander verhaal af. De Maastricht Wildcats waren na een jaar afwezigheid weer terug in de Tackle competitie van de AFBN en kwamen in deze eerste wedstrijd moeilijk op stoom. Voor het einde van de eerste helft keek de ploeg uit Maastricht, mede dankzij een safety van de Utrechtse verdediging, al tegen een 00 – 22 achterstand aan. De Dominators deden hun naam eer aan door ook de tweede helft door te pakken, naast nog 14 punten van de Utrechtse aanval hield de verdediging ook de ‘end zone’ schoon.

Eindhoven Raptors SFF at GZB (16 – 32)

Ook het Flag seizoen is begonnen met een dag thuis zitten voor de Groningen Giants. Volgende week treed de groene delegatie aan tegen The Hague Hyena’s II. Dit weekend mocht een ander Haags team het spits af bijten tegen de Eindhoven Raptors, een team dat al een tijdje mee draait met de tackle competitie maar nieuw is in de Flag discipline. GZB hielden de overwinning in Den Haag door met 32 punten de Eindhoven Raptors voor te blijven.

De resultaten van deze uitslagen zijn inmiddels verwerkt in de standen die ¬†staan weergegeven op de pagina’s van het Senioren Tackle Team en het Senioren Flag Team.