De lente was in volle gang op het moment dat de Giants vertrokken richting de Utrecht Dominators voor de derde wedstrijd van het seizoen. Na op de eerste competitiedag beide Hyena teams niet voor te kunnen blijven was dit de mogelijkheid om het seizoen om te gooien.

Daarmee begonnen de Giants dan ook overtuigend. Op de eerste drive wist wide receiver #42 John Kamminga meteen al de endzone te vinden na een loepzuivere halfback pass van running back #92 Tim Peters. De eerste zes punten stonden op het scorebord en de defense wist zelfs de Utrechtse aanval af te stoppen. Een beter begin van de wedstrijd konden de Giants zich niet wensen. Helaas kon toen de Groningse aanval geen grip krijgen op de wedstrijd en twee interceptions van de Dominators later konden ze langzij komen en begonnen zij een voorsprong op te bouwen.

Nog maar zes punten achter speelde Groningen op de achterste poten. De snelle, wendbare, aanval van Utrecht sneed door de verschillende verdedigende posities heen. In het tweede kwart ging het voor de Groningse aanval niet veel beter, zij konden ondanks meerdere pogingen de endzone na de eerste score niet nogmaals bereiken. Twee touchdowns, met aanvullend één PAT, voor Utrecht later was de eerste helft alweer voorbij. Het was de hoogste tijd om de koppen weer dezelfde kant op te krijgen en de achterstand van 06 – 25 in te halen.

De aanpassingen in de tweede helft leek instantie zijn vruchten af te werpen. Quarterback #96 Harm-Jan Kah vond vroeg in het derde kwart zijn jongere broer wide receiver #65 Alexander Kah, die na een waar gevecht om de bal op zijn rug lande in de endzone. Net als in de eerste helft kon de aanval geen vervolg geven aan het vroege succes. Weer mede door een aantal interceptions op Utrechtse zijde, waarvan één teruggelopen werd voor de volle zes punten, was het niet mogelijk om het gat te dichten. #65 Alexander Kah, dit keer uitkomend als linebacker op de verdediging, probeerde vergeefs nog een interception terug te lopen tijdens een PAT voor twee punten.

Het laatste kwart begon dan ook met een achterstand van 12 – 37. Een vroege interception van #42 John Kamminga, die verdedigend als safety optrad, bracht de aanval in een goede veldpositie en in de mogelijkheid om nog iets tegen de grote achterstand in te brengen. Een run van diezelfde John Kamminga, die zorgde voor een hoop verwarring bij de tegenstander door een ploppende flag van de center #94 Raymon Niewold, belande in de endzone voor de laatste zes Groningse punten van de wedstrijd. De druk op Utrecht werd opgevoerd en linebacker #16 Johanna Stegink tekende voor haar eerste sack van het seizoen op de Utrechtse spelverdeler. Het mocht echter niet baten toen een aantal plays later de aanval alsnog de endzone wist te vinden. De laatste play van de wedstrijd was een trick play van Utrechtse zijde. Safety #42 John Kamminga wist echter door de verwarring heen te prikken en sackte de Utrechtse quarterback voor hij de bal kwijt kon aan één van zijn receivers.

Met een eindstand van 18 – 49 heeft het Groningen Giants Senior Flag team nog een lange weg te gaan in de competitie. Nog niets is beslist, zoals het bekende spreekwoord van American Football luid, “Anything can happen on any given sunday” en de spelers zijn vastberaden om de volgende zondag winnend af te sluiten.

Voor de actuele stand, uitslagen en het schema zie ook de pagina van het Senioren Flag Team.