UPDATE: AFGELAST! Open dag jeugd 13 t/m 18 jaar!

“UPDATE 29/09/19 10:30: In verband met de verwachte zware regenval is de open dag van vandaag helaas afgelast. Bij deze willen de Giants iedereen die naar de open dag zou komen uitnodigen om komende woensdag mee te trainen met onze reguliere jeugd training van 18:30 tot 20:30 (18:10 aanwezig). Heb je nog vragen stuur ons dan even een mail. “

De Groningen Giants organiseert een open jeugd dag! Iedereen vanaf 13 jaar is uitgenodigd om deze fantastische sport te ervaren bij onze mooie club! Meld je aan via bestuur@groningengiants.nl

American Football is een opkomende sport in Nederland, maar heeft bij veel mensen een nogal ruig imago. Hoewel het zeker een fysieke sport is, staat juist veiligheid hoog in het vaandel. Dit wordt gewaarborgd dankzij het dragen van beschermende kleding, duidelijke spelregels en juiste techniek. De sport kenmerkt zich door snelheid, kracht, inzicht, behendigheid en bovenal teamgeest, samenwerking staat centraal in deze avontuurlijke sport.

Voor iedereen die kennis wil maken met American Football organiseert American Football Club Groningen Giants op 29 september een open dag speciaal voor jeugd van 13 jaar en ouder! De Giants zoeken nieuwe jeugdspelers in alle maten (groot/klein, dik/dun, snel/langzaam, lang/kort). Een van de voordelen van American Football is namelijk dat er voor elk postuur een geschikte positie is! Er is niet zoiets als te klein of te zwaar. Ervaring is niet nodig voor de open dag, mensen die op zoek zijn naar iets nieuws worden juist gewaardeerd!

Deelname aan de dag is geheel gratis, voor drinken en een kleine snack wordt gezorgd. Schoenen met noppen worden aangeraden en overig materiaal, zoals schouderpads en helmen, worden ter beschikking gesteld.

De dag begint om 13:00 uur met een korte opening waarin we de regels en posities American Football kort zullen bespreken. Daarna gaat de training beginnen; het zal bestaan uit verschillende onderdelen waarin alle aspecten van American Football behandeld worden. Hierdoor zul je ervaren hoe het is om een echte American Football speler te zijn. De training zal tot ongeveer 17:00 uur duren.

Om vooraf al wat kennis te hebben van het spel raden wij jullie om het onderstaande filmpje, gemaakt door de NFL, te bekijken. Dit is zodat jullie zelf het spel begrijpen maar ook zodat de coaches een basis hebben om mee te werken.

Meld je aan voor deze dag door te mailen naar: bestuur@groningengiants.nl met je naam, geboortedatum & telefoonnummer. Of door een bericht te sturen via Facebook of Instagram met dezelfde gegevens.