De eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor Giants Flag team had een heerlijke opwarmer moeten zijn voor de tackle wedstrijd later die dag. Helaas liet de tegenstander van het Tackle team verstek gaan. Na een sterke wedstrijd van de Giants Cubs, die nipt werd verloren, was het dan ook aan de senioren om de dag op een hoogtepunt af te sluiten. De Hyenas II uit Den Haag hadden echter hele andere plannen.

Het eerste kwart begon voortvarend voor de Hyenas. Na de eerste aanval af te hebben gestopt van de Giants konden de Hagenezen hun eerste punten zelf op het bord zetten. De aansluitende PAT werd echter niet gemaakt. De tweede Groningse drive had meer succes. Een diepe bal van Quarterback (QB) #96 Harm-Jan Kah vond zijn doel in Wide Receiver (WR) #65 Alexander Kah. Het gelijkspel hield niet lang stand toen de Hyenas vervolgens ook hun eigen drive om konden zetten in een touchdown, het extra punt werd genomen voor twee punten maar kon niet worden omgezet. Weer vonden de Giants aansluiting, dit keer met een pass van Running back (RB) #92 Tim Peters op WR #42 John Kamminga, die door de nabije verdedigende Hyenas iets van drie pogingen nodig had om de bal te vangen in de endzone. Voor het einde van het eerste kwart was de gelijke score alweer van het bord door een snelle drive van de Hyenas II die ook weer in de endzone eindigde.

In het tweede kwart begonnen de Groningen Giants de aansluiting kwijt te raken. De eigen drives konden de endzone niet vinden voor broodnodige punten en de Hyenas II marcheerden zonder al te veel moeite het veld over. Hoewel Free Safety (FS) #98 Georg Kramer, uitkomend op de aanval, nog wel een touchdown binnen haalde op een pass van QB Harm-Jan Kah werden de Giants overlopen door de Haagse aanval, die in het tweede kwart vier keer een touchdown bij mochten schrijven. Er was dus genoeg te bespreken in de halftime waar de Giants met een achterstand van 18-44 in gingen.

De miezerende regenbui hield aan gedurende het derde kwart. De Giants kwamen sterker uit de rust dan de Hyenas II, die een aantal mogelijkheden lieten liggen om de score verder uit te bouwen. De Giants daarentegen kwamen weer licht op stoom op zowel de aanval als de verdediging, waar FS #13 Inge Kok twee ballen door haar handen zag glippen. De druk op de Haagse quarterback werd groter, mede dankzij sterke blitzes van Linebacker (LB) #16 Johanna Stegink, waarvan er twee op een cruciaal moment een sack opleverde en de opkomende aanval in z’n kiem werd gesmoord. WR John Kamminga kreeg, dit maal van QB Harm-Jan Kah, een lobbal toegegooid die bijna het volledige veld over reizde. Eenmaal bij z’n doel aangekomen moest de wide receiver, omsingeld door twee verdedigers, de bal binnen halen. Met aardig wat moeite wist hij de bal te vangen in de endzone. WR Alexander Kah kon uiteraard niet achter blijven, aangezien hij in de voorgaande wedstrijd tegen Hyenas II vier touchdowns wist binnen te halen. Na een goed verlopende drive zette QB Harm-Jan Kah alle moeite om in de zes punten met een korte pass in de uiterste hoek van de endzone. Hoewel de Haagse aanval wel kon worden vertraagd viel hij niet volledig stil. Met twee van hun eigen touchdowns zagen de Giants de achterstand niet kleiner worden.

Een achterstand van 30 – 56 viel nog te overzien voor de Giants, maar er begonnen door de vermoeidheid foutjes in het spel te kruipen. Een aantal van de gegooide ballen werden onderschept door de Hyenas II en de drives konden niet worden omgezet in punten. Ook de verdediging verloor de grip op de Haagse aanval, en op een interception van FS Georg Kramer (die hij binnen de PAT terugliep voor twee punten) na konden de Hagenezen ongestoord hun voorsprong uitbouwen met zes touchdowns. Het vierde kwart deed in een rap tempo de kanzen voor een comeback verdwijnen toen tegelijkertijd de scoorde op en de tijd af liep. De teams moesten na deze eindsprint van de Hyenas II genoegen nemen met een eindscore van 32 – 94 in het voordeel van de bezoekende ploeg.

Volgende week treed het Senior Flag Football team weer aan, dit keer tegen de Amsterdam Crusaders die op bezoek komen in Groningen. De twee teams zijn elkaar nog niet tegen gekomen dit seizoen en het beloofd een leuke en spannende wedstrijd te worden. Voor meer informatie over de huidige stand en het verdere schema, zie ook de team pagina van het Senior Flag Football Team.