“Football is a way of life.”

Dit is niet alleen een gezegde, hier zit een kern van waarheid in. Deze wedstrijd hebben wij van onszelf verloren. Het ontbrak de Giants op cruciale momenten aan focus, scherpte en oplettendheid. Foutjes die wij onszelf hebben aangedaan, want het was niet nodig. Het lijkt een beetje een kwaal te worden. Het talent is er namelijk om dit soort wedstrijden te winnen.

Zondag kwamen er voor het eerst dit seizoen bezoekers naar het grondgebied van de Giants, Sportpark Corpus den Hoorn. De dag zelf begon goed en met heerlijk weer. Afgaande op hoe er was getraind beloofde het een zalige dag voor de thuisploeg te worden, maar niks was minder waar. Aan het eind van de dag zegevierde de verkeerde ploeg en dropen de Groningers af met de staart tussen de benen.

Al voordat de wedstrijd begon ontbrak de broodnodige focus. Na een moeizame start van de warming up begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. In de eerste kwart waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De Defense had de Leidenaren in de smiezen dankzij een sublieme gameplan van Head Coach Bence Lukacs, maar moest uiteindelijk zwichten door een coverage fout. De Offense wist vooral door de lucht goede drives te produceren maar schoot zichzelf in zijn voet door onnozele penalties te pakken.

In de 2de kwart verliep de wedstrijd hetzelfde. Iedere drive werd er wel een foutje gemaakt waardoor er tijdens de rust een verschil van 2 TD’s op het scorebord stond. Alles werd gerelativeerd, we beloofden elkaar om deze foutjes te vergeten en er moest gewonnen worden.  Helaas was de toon al gezet. Een  100-yard Pick Six van Giant veteraan Bart van Bezouw werd teniet gedaan omdat er iemand Offside stond!

Leiden zette daartegen over wel weer 2 TD’s, nota bene op dezelfde play: eentje waarmee eerder ook al flinke winst werd geboekt. De mineur was voelbaar aan de zijlijn en iedereen had het liefste dat de wedstrijd zo snel mogelijk over zou zijn. Behalve diegene die het vuur nog een keer aanwakkerden. “Speel voor jezelf, maak een mooie play en heb nog even plezier in de sport!” Met de druk van onze schouders wisten we  in de 4de kwart nog 2 keer te scoren.  Bas Hilberdink wist de bal 2 keer perfect in de handen van vrijstaande recievers Edu Brooke en Jochem Hilberdink te slingeren. Het was een wonder dat er überhaupt nog tijd over was om een 2de TD te scoren want er stond nog minder dan 1 minuut op de klok na de eerste walk in the endzone. Kicker Koen Kakes orchestreerde een prachtige trick Kick-Off, die hij voor de liefhebbers vast nog wel gaat delen op zijn Facebook-wall, waardoor de Giants eindigden met nog 1 kans die verzilverd werd.

Van deze wedstrijd moeten harde lessen geleerd worden als de Giants serieuze kansen willen dit seizoen. Zoals eerder gezegd werd is Football een way of life. Er moet  altijd focus zijn, van fouten moeten we leren en we moeten elkaar kunnen vertrouwen dat we allemaal ons best doen. Iedere wedstrijd, iedere training, maar ook thuis en in de sportschool. That’s the way of life. Maar we moeten ook niet vergeten dat iedereen bij de Giants komt om plezier te hebben, niet alleen in de sport maar ook met elkaar.  Aan het einde van de wedstrijd is dit het beste te zien als we elkaar vertrouwen en als we successen boeken. Laten we elkaar beloven om dit de volgende wedstrijd en al die wedstrijden hierna te gaan doen.