De Giants waren deze week op bezoek bij de Spijkenisse Scouts, één van de meest geduchte concurrenten dit seizoen. Tot op heden wisten de Giants nog nooit te winnen in Spijkenisse, een trend die de Giants deze week wilden verbreken.

Het eerste kwart begon goed met een vroege touchdown op wide receiver #27 Kirth ‘Trini’ Ramoutar (PAT no Good), de voorsprong werd door de verdediging in het eerste kwart daarna goed beschermd. Waarbij twee fumbles van Spijkenisse, geforceerd door de Giants defense, nog net door de aanvallende partij kon worden behouden. Door een goede running game van beide kanten kwam het eerste kwart al snel tot een einde, zonder dat er meer punten op het bord konden worden bijgeschreven.

Daarna begon het tweede kwart met het kantelen van momentum richting de Spijkenisse Scouts. De #21 van de Scouts kon een pass van Quarterback #7 Emil ter Veld onderscheppen. Vlak daarna kon de running back #32 van de Scouts twintig yards terrein boeken. De Spijkenisse aanval stond hierna binnen de vijf yards van de endzone, van deze afstand kon dezelfde running back van de Scouts de laatste vijf yards ook nog afleggen om zo de eerste zes punten voor de thuisploeg binnen te lopen (PAT no good). Tijdens het balbezit van de Giants kon net worden voorkomen dat een fumble werd binnengehaald door de verdediging van de Scouts. Het mocht niet baten, een aantal plays later kwamen de Scouts weer aan de bal. Waar een forced fumble van safety #32 Jack de Groot kon worden binnengehaald door defensive end #79 Joffrey Ramos. Vlak voor het einde van het tweede kwart wist safety #32 Jack de Groot een bal van de Spijkenisse quarterback onderscheppen, maar zijn weg werd versperd door de quarterback zelf. Met een gelijkspel van 06 – 06 gingen de teams halftime in.

Spijkenisse kwam duidelijk beter uit de rust dan de Giants. Veel druk op de quarterback resulteerde in een sack. Waar na een mislukte punt de Scouts met prima veldpositie het veld konden betreden. De verdediging hield stand en na vier plays kwam de Giants aanval weer op het veld. Ook dit keer was de aanval niet veel tijd gegund. Een interception van de Scouts gaf ze perfecte veldpositie, waar een aantal plays later goed gebruik van gemaakt werd. De vervangende quarterback van de Scouts wist op een sneak de endzone in te komen en bracht zo de Scouts voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De Giants verdediging hield echter het hoofd koel, waarbij defensive end #79 Joffrey Ramos de Spijkenisse quarterback ook nog kon sacken.

Het laatste kwart van de wedstrijd begon de offense van de Groningen Giants weer grip te krijgen. Een 32 yard run van quarterback #7 Emil ter Veld bracht de Groningers weer langszij (PAT no good). De Giants verdediging hield stand en kon de bal teruggeven aan de aanval. De daaropvolgende drive van de Giants nam grote stukken veld in met lange passes op wide receiver #83 Thijs Ribberink, gevolgd door twee passes op wide receiver #27 Kirth ‘Trini’ Ramoutar en afgesloten met een touchdown op tight end #47 Alexander Kah (PAT no good). Uiteindelijk kwam het aan op de laatste 55 seconden van de wedstrijd. Waarin de Spijkenisse Scouts veel yards konden pakken op een pass. De laatste paar downs werden gedomineerd door de Giants verdediging, eerst door een sack van linebacker #25 Bart van Bezouw, daarna werd een pass op de slot receiver gedeflect in de endzone door linebacker #21 Bas Hilberdink. De laatste play kon linebacker #88 Ilias Guftemetros in het backfield van de Scouts de tackle maken op de runningback, waarmee de tijd afliep.

Na de 18 – 12 overwinning van de Groningen Giants voeren ze de ranglijst aan in Poule B van de eerste divisie. De eerstvolgende wedstrijddag is op zondag 6 april, een thuiswedstrijd op de Drafbaan in Groningen waar alle verschillende teams van de Giants actief zullen zijn.

Voor meer informatie over de huidige stand en het schema zie de teampagina.