Door de aanhoudende regen in de aanloop naar de wedstrijddag moest de wedstrijd tegen de Utrecht Dominators worden verplaatst naar Arnhem. De Falcons stelden hun veld beschikbaar zodat alsnog deze wedstrijd kon worden gespeeld. Het veld was voor de Giants bekend terrein aangezien ook de finales van de afgelopen twee seizoenen bij de Arnhem Falcons werden gehost. Dit keer oogstte de Giants echter wel succes tegen Utrecht.

In het eerste kwart werd het Groningse team vooral tegengewerkt door zichzelf. Op een punt kwam Free Safety (FS) #32 Jack de Groot hard in op een gunner, een gespleten helm als resultaat. De offense begon hierdoor met een 15 yard penalty tegen. De Giants Offense kwam op het veld en met lange runs en passes van verschillende spelers leek het momentum van het begin af aan in het voordeel van de Giganten uit het Noorden. Veel van de grootste plays werden echter op penalty’s terug gedraaid. Ondanks twee penalty’s konden de Giants tijdens de tweede drive de endzone vinden om de score te openen. Quarterback (QB) #1 Bas Hilberdink zag ruimte ontstaan voor hem en rende er binnen. De aansluitende PAT was niet tussen de palen. Mede door incomplete passes en goed spel van de Linebackers konden de Dominators niet tot een first down komen. De aanval van de Giants had daarop maar drie plays nodig om de endzone te vinden, mede dankzij een 42 yards catch van Wide Receiver (WR) #27 Kirth ‘Trini’ Ramoutar kon aansluitend Offensive Weapon (OW) #88 Ilias Guftometros voor drie yards een touchdown bijschrijven. Door een pass op Half Back (HB) #81 Frank Gerlach kon de PAT voor twee punten worden bijgetekend. Afgezien van een ontzettende explosieve play van de Utrechtse Running Back voor zeventig yards konden de Utrechtenaren niet domineren.

Al snel was het einde van het eerste kwart, door de vele runs liep de tijd erg snel af. Het tweede kwart hadden de Giants nog steeds niet de penalty’s onder controle. Ondanks dit wist OW #88 Ilias nogmaals te scoren, dit keer vanuit 46 yards vanaf de endzone. De PAT werd geblokkeerd door Utrecht maar Kicker (K) #81 Frank kon er op vallen. De aanval van Utrecht verkoos hier het luchtruim boven de rush. De QB had echter geen succes met het vinden van zijn receivers. Door lange drives van de Giants offense liep ook het tweede kwart snel af. Met 20 – 00 kon de rust worden genomen en werd het doel duidelijk voor zowel aanval als verdediging. De focus behouden en blijven spelen zoals in de eerste helft.

Na eerst een three and out van de Giants waarbij de punt werd geblokt door Utrecht was het aan de defense om te voorkomen dat de Dominators hier voordeel uit konden trekken. Op de derde play van de tweede helft wist de defense, door een agressieve playcall, een fumble te creëren via linebacker (LB) #27 Trini. Deze werd opgeschept door Defensive End (DE) #77 Carlson Charles, die hem vervolgens 46 yards terug kon lopen. Bijna aan het einde van de run verloor hij echter zelf ook de controle over de bal waarna LB #35 Mikey Sachs oplettend genoeg was om op de vrije bal te vallen. Van deze turnover maakte de offense gretig gebruik. Na een lange drive bekroonde Full Back (FB) #47 Alexander Kah het harde werk met een touchdown, De PAT mocht ook worden genoteerd van K #81 Frank. Nog steeds vond de Utrechtse aanval geen succes in de passing game. De aansluitende drive was voor de zesde keer in het seizoen OW #88 Ilias succesvol. Hij nam na een run van 24 yards de touchdown voor zijn rekening nemen.

Het laatste kwart was hiermee met een voorsprong van 33 – 00 ingezet. Het verhaal van de wedstrijd bleef ook in het vierde kwart ongewijzigd. Utrecht probeerde met een aantal lange ballen nog van de hatelijke nul af te komen maar de Groninger Defense hield ook tijdens deze laatste zware loodjes stand. FS #32 Jack de Groot vond zelfs nog een mogelijkheid om een pass te intercepten en 32 yards in de goede richting te lopen. Hier kon helaas door de aanval geen voordeel meer uit getrokken worden. Toen de defense weer op het veld stond kon Punt Returner (PR) #22 Lukas Rosendahl ook nog een goede return rennen en wist hij de laatste zes punten voor de Giants bij te schrijven. Zo eindigde de wedstrijd met een special teams touchdown in een score van 39 – 00.

De Giants staan na twee wedstrijden gespeeld op twee wins, met 71 punten voor en nog nul punten tegen bovenaan in de eerste divisie. De volgende wedstrijd spelen de Giants thuis op 8 maart tegen de Enschede Broncos. We verwachten dan ook dat er veel enthousiaste fans langs de lijn staan om tijdens deze game de Giants naar de derde overwinning op rij te schreeuwen. Kijk hier voor het schema en de huidige stand.