De uitdagingen voor beide teams in deze wedstrijd liepen erg uiteen. De Groningers hadden voor aanvang van de wedstrijd nog geen enkele wedstrijd verloren in de competitie. Het team is dit jaar zelfs zodanig sterk dat er geen enkel punt tegen ze werd gescoord tot noch toe. De Eindhovenaren hebben na de eerste overwinning op Amersfoort geen punten meer bij kunnen schrijven. Gebrand op een overwinning en de aansluiting bij de top teams in hun divisie kwamen zij in Groningen aan. Dit vuur werd alleen nog maar verder aangewakkerd door de aanwezigheid van Gerard Stoit, onder de Giants beter bekend als ‘Gekke Gerrit’, die twaalf jaar die bij de Giants heeft doorgebracht.

De Giants begonnen na de cointoss op de aanval. Een aanval die weer aangesterkt was na de terugkeer van een aantal basisspelers. Het duurde dan ook niet lang voordat de aanval op stoom kwam. Een harde running game van verschillende Half Backs (HB) aangevuld met mooie passes van Quarterback (QB) #1 Bas Hilberdink bracht ze op de één-yard lijn. Deze laatste yard besloot QB Bas er zelf voor te gaan en kon zo de eerste zes punten op het bord zetten. De aansluitende Point after touchdown (PAT) kon door Kicker (K) #13 Frank Gerlach tussen de palen worden getrapt. Tegen een zeven punten achterstand aan kijkend was het voor de bezoekers uit Eindhoven echter niet mogelijk om tegen de stoïcijnse verdediging iets te doen. Drie plays met netto 1 yard terreinwinst resulteerde in een Punt op de vierde down. De verdediging van de Raptors was echter wakker geschud en kon de tweede drive al na drie plays stoppen, waardoor ook de Giants zich genoodzaakt zagen de bal terug te schoppen naar de Raptors. Net als op de eerste drie pogingen kwamen ze niet verder dan netto één yard met nog een hoop geluk dat Free Safety (FS) #31 Georg Kramer een interception door zijn handen liet glippen. Op de aansluitende drive van de Giants kon de endzone wel weer bereikt worden met de bal in de handen van Offensive Weapon (OW) #88 Ilias Guftometros. Vlak voor de endzone verloor hij controle over de bal. Na een korte vlucht door de lucht en af gestuiterd te zijn van een Raptor belande de bal weer terug in de handen van OW Ilias zodat hij alsnog de zes punten kon bij schrijven. Ook de PAT van K Frank was weer netjes tussen de palen. Met 14 – 00 was het eerste kwart na deze kick ook precies ten einde.

Het tweede kwart begon niet heel erg positief voor het team uit Brabant. Bij de handoff van hun QB aan de runningback verloren ze bezit van de bal na een fumble. Defensive End (DE) #71 Max Meijer kon er bovenop vallen en het bezit over dragen aan de aanval van de Giants met slechts zestien yards tussen hen en de endzone. Fullback (FB) #33 Joey Tuasela maakte hier gretig gebruik van en kon in één run de volledige zestien yards overbruggen door knap te rennen en mooi blokwerk door alle Giants op het veld. K Frank liet zien dat ook hij met grote sprongen vooruit was gegaan op en wist weer de PAT te benutten. De aanval kon maar kort genieten van hun score want na de kick off was het op de eerste play voor de verdediging meteen weer raak. Voor de tweede keer in twee plays fumblede de Raptors in een handoff aan de runningback. Dit keer was het Linebacker (LB) #45 Thijs Hilberdink die op de bal kon vallen. Weer kregen de Giants de mogelijkheid om van korte afstand de bal in de endzone te rennen. Dit keer lukte het OW Ilias om — zonder gekke taferelen — zes punten bij te schrijven na een run van twintig yards. Hoewel de volgende drives de Raptors zich niet van de wijs lieten brengen door de eerdere fumbles was het toch vooral de Giants defense die zich van zijn sterkste kant liet zien. In de laatste drie drives in de eerste helft van de Raptors kwamen ze niet verder dan in totaal 38 yards, mede dankzij een lange pass van 21 yards op een Runningback. In de laatste twee plays van de eerste helft moest FS Georg er nog twee keer aan de pas komen om een pass, die anders in de endzone zou zijn gevangen, weg te slaan. Ondanks eerder succes en goede veldpositie konden de Giants voor de halftime geen extra punten meer op het bord bijschrijven en bleven ze steken op 28 – 00.

Na de rust waren het de Raptors die keihard uit de starblokken kwamen. Hoewel de achterstand torenhoog leek was er nog genoeg pit in het team om indruk te maken op de Giants verdediging. De defense die al het hele jaar geen enkele punt door had gelaten, en sowieso erg weinig yards toe laten, moest op de eerste drive uit de rust zijn meerdere erkennen in de Raptors runningback #19 Jeroen Timmer. Als klap op de vuurpijl legde de #19 ook nog even twee extra punten er bij op door zijn run nog even dunnetjes over te doen. Voor het eerst in het seizoen had een tegenstander punten op het bord gezet tegen de Giants, met 28 – 08 was het de beurt aan de aanval om te laten zien dat dit geen verschil zou maken in de afloop van de wedstrijd. Dat deden ze dan ook overtuigend. Degelijke runs werden aangevuld met strakke passes van QB Bas. Van 34 yards afstand kon Wide Receiver (WR) #84 Rune Heyden een perfect geplaatste bal vangen en, ondanks aanwezige Raptor verdedigers, knap in de endzone brengen. Ook deze vierde PAT ging zonder moeite tussen de palen door na een trap van K Frank. Na de vlam die was ontsprongen door de eerste score leken de Raptors er vol voor te willen gaan. De verdediging was echter ook wakker geschud en konden een punt forceren. Een lange aanvallende beurt van de Giants, waarin de dubbele dreiging van het systeem van Offensive Coördinator Bram Korte goed zichtbaar werd, werd beloond met nog een touchdown. QB Bas koos op een passplay zich uit de voeten te maken en zag ruimte om van negen yards afstand de endzone in te rennen. Door zijn behendigheid hield hij tegenstanders op afstand zonder een blokker nodig te hebben. Dit keer werd de PAT gemist door K Frank.

In het vierde kwart leek zich haast een deja vu voor te doen toen de runningback van de Raptors door een harde hit van Giants LB #88 Ilias Guftometros de bal verloor. Cornerback (CB) #42 John Kamminga kon de bal veroveren voordat een tegenstander er bij kon en zo mocht de Groningse aanval weer aantreden. Zij konden echter, ondanks weer een lange run van FB Joey, de endzone niet bereiken. De Raptors bleven leunen op de runninggame, die inmiddels weer volledig aan banden werd gelegd door de verstikkende verdediging van de Giants. Toen ze er daarop voor kozen om de bal te gooien werd deze onderschept door Strong Safety (SS) #32 Jack de Groot. Hij leek hem in eerste instantie terug te rennen voor een touchdown, maar een kostbare penalty van vijftien yards veegde de score helaas weer van het bord. Nu kon er door de aanval, mede dankzij een harde run door drie verdedigers heen van FB #44 Risendly “Pablo” Reigina voor zestien yards, wel worden gescoord. De laatste vier yards die FB Risendly te kort kwam werden door QB Bas behaald met een pass op WR #12 Emil ter Veld. Het einde van de wedstrijd was in zicht en de Raptors probeerden nog tot scoren te komen. Een sack van twaalf yards maakte echter een einde aan hun drive. De Giants die vlak bij de endzone het veld op mochten hadden te weinig tijd om de vijftig punten te passeren. Terwijl de tijd uitliep had HB #47 Alexander Kah nog de mogelijkheid maar kon hij niet door de drie Raptors heen komen die tussen hem en de endzone zich hadden opgesteld. Daarmee bleef te teller voor deze wedstrijd steken op 47 – 08 in het voordeel van de Giants.

De eerste punten tegen in het seizoen maar nog steeds met kop en schouders bovenaan in de poule en de divisie. De Giants reizen over twee weken alweer af naar Enschede om daar de return te spelen. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 16 – 00 in Groningen en de Giants kunnen dan ook alle support gebruiken tijdens deze uitwedstrijd! Zie voor de huidige stand en het aankomende schema ook de pagina van het Senior Tackle team.