De tweede wedstrijd voor de Groningen Giants is nu ook gespeeld. De eerste Saturday night game van het seizoen voor de Groningers op onze mooie thuisveld. De strijders van het hoge noorden hebben laten zien dat zij niet zomaar neergaan zonder een gevecht, doch resulteerde de wedstrijd in een 0-9 score ten goede van de Amsterdammers. De Giants Offense had in eerste instantie moeite met op gang komen door de sterke defensive front van de Amsterdam Crusaders. Gelukkig konden de Giants zich herpakken in de tweede helft waar de Amsterdamse defense het moeilijker kreeg, helaas kon onze offense wederom geen punten om het bord zetten. Aankomende Maandag 2 april (2e paasdag) wordt er Easter Football gespeeld om 14:00 op Corpus den hoorn! De wedstrijd is tegen het combiteam van Amersfoort en Purmerend en de 3e wedstrijd in 3 weken voor de Noorderlingen. Het belooft een spannende wedstrijd en we verwachten de eerste Groningse Offense score. Het wachten is nog even op wie zijn naam die geschreven gaat worden. Lees verder voor een uitgebreid wedstrijdverslag van zaterdag.

Na een paar voorafgaande conflicten op sociale media onstond er al veel spanning tussen beide teams. Het gametape fiasco werd weer opgeblazen en er ontstond een duidelijke scheiding tussen twee partijen. Deze frustratie wordt dan natuurlijk geuit op het veld, en dit leidde tot een erg spannende pot American football. Ook werd kort van tevoren bekend dat er veel afwezigen op de aanval en verdediging van de Giants waren tijdens de wedstrijd, er zal slim gespeeld moeten worden zeiden de coaches tegen zichzelf voorafgaand aan de game.

De eerste drive begon voor de Giants’ Offense zwaar met een fumble die gelukkig wel opgepakt werd door het thuis team. Dit bleek echter wel te zwaar wegen voor de offense want de drive eindigde in een punt die geblockt werd voor een safety. Hierdoor begon de nog moeilijk te worden wedstrijd 0-2 voor de Crusaders. Na deze kostbare punten op het bord besloten de Giants niet op te geven. Dit begon met de tackle door de nieuwe kicker en wide receiver Tiemen Menger #13 op Kickoff, de Giants besloten terug te vechten.

De aanvallende drive van de Crusaders begon door de aanwezigheid van de groene giganten ook gelijk met een fumble die opgepakt werd door het thuisteam. Het was weer tijd voor de aanval om te laten zien waarvan ze gemaakt waren onder leiding van de kersverse quarterback Boudewijn Leereveld #24. Na een goede drive moest er toch weer gepunt worden, gelukkig voor de Giants maken de Crusaders een fout waardoor de bal veroverd kon worden door Long Snapper Emil ter Veld #7 en kon de offense nog een drive neerzetten.

Na deze mislukte drive moest de verdediging zichzelf weer bewijzen om de gouden 0 punten te behouden. Safety André Rutjens #43, de MVP van de vorige wedstrijd, besloot na een doorgebroken run de running back van de Crusaders te laten vliegen, echter vloog hij daardoor zelf de wedstrijd uit.

Helaas leek de Giants’ offense het zwaar te hebben met de sterke verdediging van 020 zelfs toen de passing game zich eindelijk begon te ontwikkelen. De aanval werd letterlijk en figuurlijk in een hoekje geduwd door de sterke Crusaders, waardoor de interception van de Crusaders al snel een touchdown werd. De tweede kwart van de wedstrijd begon al gauw op een sleur van stoeien te lijken waarin beide teams niet konden scoren. De wedstrijd beloofde moeilijk te worden voor de Giants.

De Giants hadden een zware eerste helft achter de rug, maar gingen met geheven hoofd de helft in. Er was vertrouwen van de coaches en tijdens de rust werden veranderingen gedaan aan het gameplan. Vermoeidheid en blessures sloegen ook in tijdens de rust, de nieuwe running back Felix Schütte #33 kon helaas niet meer doorspelen, en ook hier moest de aanval op aangepast worden.

Na de rust kwam er echter een heel andere Giants het veld op. De toespraken en dynamische gameplannen van coaches M. Sachs en A. Kah bleken te werken en het veld was weer van de Giants. We gingen ze laten zien waarom wij de koning van het noorden heten en gingen ons niet zomaar gewonnen geven.

De verdediging laat een compleet nieuwe een dynamische versie van het spel zien. Er was meer druk op de quarterback van Amsterdam door de binnenkant van de lijn, runs werden gestopt door de buitenkant en de rest werd opgeruimd door de linebackers daar achter. De 11 verdedigende spelers lieten zien dat ze werken als een unit tot het einde van de wedstrijd, de Crusaders kregen geen ruimte meer om mee te werken. Er volgend veel sacks, takle for losses en zelfs nog een Interception van Cornerback Jonas Fahrenbruch #39.

De aanval stond ook zijn man op het veld vanaf het derde kwart. De aanvallende lijn begon de front 7 van de verdediging naar achter te duwen en lieten zien wat ze kunnen, dit resulteerde in een veelvoud van catches vergeleken met de eerste helft. Ook het aantal gerende yards ging hard vooruit onder leiding van running back Rick ‘Bami’ Nelis #28, de aanval begon samen te werken en wisten al gauw de verdediging van de Crusaders een stuk zenuwachtiger te maken.

Er werden helaas geen punten meer gescoord door beide teams in de tweede helft, ongeacht de betere drives in de 2e helft. De wedstrijd eindige dus met een zure 0-9 voor de Amsterdam Crusaders. De Giants wachten echter met smacht op de revanche want hun dorst voor de winst is niet gestild met deze game.

Na de wedstrijd besloten de leidende figuren van het team nog kort toe te spreken naar aanleiding van de wedstrijd. Coach Kah zei met de aanvallende staff achter zich: “We zijn er bijna jongens, we zijn inches van die touchdown scoren vandaan. Maandag 2 april gaan we dit laten zien”.

We zien jullie daarom ook allemaal graag tijdens onze voorlopig laatste thuiswedstrijd op 2e paasdag (maandag). Door uitval wedstrijden en verschuivingen hebben wij nog 2 thuiswedstijden te gaan.

Maandag 2 april 14:00
Zaterdag 6 juni 19:00

Foto gemaakt door Sandra Ruhe, Amsterdam Crusaders
Tekst door Jeroen van de Poll #71