Bij aankomst van de Giants in Enschede brak de zon door en steeg het kwik al snel tot boven de vijfentwintig graden. In de brandende zon was het aan de Giants om te winnen, gecombineerd met de wedstrijd van de Spijkenisse Scouts bij Lightning Leiden gaf de wedstrijd namelijk nog hoop op de play-offs. Leiden deed zijn sportieve plicht en won thuis met 21 – 14, waarmee de Giants het lot in eigen hand hadden.

Het eerste kwart leek voorspoedig uit de startblokken te komen voor de mannen uit het noorden. De verdediging van de Giants hield de Broncos offense op minder dan tien yards en de Giants aanval mocht na een Enschedese punt aantreden. Met een goede balans tussen runs en passes marcheerden de Groene Giganten richting de endzone. Met nog minder dan twintig yards gooide Quarterback #24 Emil ter Veld een interception op de #39 van Enschede, met negentig yards open veld voor zich kon hij de eerste zes punten van de wedstrijd op het bord zetten voor de Broncos. De aansluitende two point conversion miste doel en met 00 – 06 trad de Groninger aanval weer aan. Ze konden echter geen first down behalen en moesten punten, die op de één yard lijn stil kon worden gelegd door wide receiver #48 Boudewijn Leereveld. In de deze drive had dit geen gevolgen en konden de Broncos vrij veilig punten na 3 snel gestopte downs. Een interception (Broncos #36) later stond de Enschedese aanval weer binnen de eigen vijf yards. Druk van de D-Line in de vorm van Defensive End #71 Mike Kolman en Defensive Tackle #60 Stephan Gerlach zorgde voor een safety en opende de score voor de Giants.

Met deze momentum swing kwam de Groninger aanval op stoom. Weer bouwden ze een goede drive op die, met een pass van QB #24 Emil ter Veld op WR #27 Kirth ‘Trini’ Ramoutar, in de endzone eindigde voor zes punten, Kicker #31 Georg Kramer kon de PAT er aan vast plakken om de voorsprong op 09 – 06 te krijgen. De verdediging gaf Enschede geen ademruimte en met een interception van Free Safety #32 Jack de Groot kon de aanval weer aantreden. In de redzone kwamen de Giants door de runninggame, die op deze dag erg goed liep door het comité van runningbacks #40, #43 en #37 Joey Tuasela, Lasse Benninga en Menno-Jan ‘Wesley’ Wagenaar. Toch was het QB #24 die uiteindelijk de bal in de endzone kon rennen op een QB-Sneak. De PAT miste echter doel en met 15 – 06 was het weer aan de Broncos om een drive op te bouwen. Al snel liep ook deze drive weer stuk op de stoicijnse defense van de Giants. Het verging de Groninger offense echter niet veel beter. Nog een interception van de Broncos (#40) kon terug gelopen worden voor de volledige zes punten. Aansluitend hieraan werden ook de two point conversion behaald en vlak voor halftime zagen de Giants de voorsprong slinken tot 15 – 14.

Met de score zo dicht bij elkaar wisten de teams elkaar onder controle te houden. Slechts een paar grote plays voor de Giants gedurende het hele derde kwart en een aantal first downs van de Broncos, vooral op de run, lieten de klok snel leeg lopen. Het runningback trio van de Giants begonnen de linebackers van de Broncos parten te spelen. Een aantal lange runs aten de tijd al snel op en met dezelfde score als in de halftime werd er het vierde kwart in gegaan.

Het laatste kwart vroeg veel van de defense. Al vroeg in het vierde kwart wist een pass van QB #21 Bas Hilberdink WR #27 Trini Ramoutar te vinden, een goede run richting het open veld was goed voor ongeveer zeventig yards en zes punten. De aansluitende PAT belandde niet in de handen van de holder en een Bronco was de eerste die er op kon vallen. Met de tikkende klok in het achterhoofd kozen de Broncos steeds meer voor de passing game en zo kon cornerback #26 Sebastiaan van den Bos zijn eerste interception in zijn carriere noteren. Helaas kon even later ook de Giants QB #21 Bas Hilberdink de bal niet op tijd kwijt, de defense sloeg de bal uit zijn handen en een andere Enschedese speler kon hem binnen halen voor zijn eigen team. Met minder dan twee minuten te spelen in de wedstrijd trad de Giants defense weer aan en lagen alle mogelijkheden nog open. Hoewel de Broncos wel terrein konden veroveren liep het voor hen mis in de red zone, FS #31 Georg Kramer maakte een interception om de eindstand vast te zetten op 21 – 14.

Het seizoen van de Giants gaat hierdoor nog even door. Met de overwinning op de Broncos en het verlies van de Spijkenisse Scouts behalen ze de twee plaats in Poule B. Hierdoor zullen ze moeten aantreden tegen de 010 Trojans, die al sinds hun doorstart vorig seizoen geen competitieduel meer hebben verloren. Deze wedstrijd zal op 22 juni in Rotterdam gespeeld worden.

Voor de stand en het play-off schema zie de pagina van het Giants Senior Tackle Team.