Ondanks het druilerige weer op de tweede paasdag was het aan het Giants Senior Flag team er een mooie dag van te maken. In Den Haag speelden zij tegen G.Z.B. die net als hen nog op nul overwinningen stond in de huidige competitie. Eén van de teams zou van de hatelijke nul afkomen in de win kolom, het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Met de eerste play van Den Haag leek het meteen al een moeilijke strijd te gaan worden. De running back van G.Z.B. wist drie verdedigers van zich af te schudden en kon het volledige veld oversteken voor de eerste score van de wedstrijd, de aansluitende PAT konden ze ook binnen halen en met een 00 – 07 achterstand mocht de Giants offense voor het eerst het veld betreden. Op deze eerste drive kon de aanval onder leiding van Quarterback (QB) #96 Harm-Jan Kah geen antwoord brengen op deze snelle score. Gelukkig revancheerde de verdediging zich daarop met een interception van Free Safety (FS) #98 Georg Kramer die hij helemaal terug kon lopen voor een touchdown. Met aanvullend een PAT van QB #96 Harm-Jan op Wide Receiver #65 Alexander Kah was de score weer gelijk getrokken. Door degelijk spel van de verdediging werd de aanval van G.Z.B. afgestopt. De connectie tussen broers Harm-Jan en Alexander bleek, net als bij eerdere wedstrijden, weer goed te zijn voor de nodige touchdowns. De eerste score van deze QB-WR combinatie werd in het eerste kwart bijgeschreven, de aansluitende PAT werd niet gemaakt maar met de score in het voordeel van de Giants (13 – 07) werd het eerste kwart afgesloten.

Het tweede kwart kon G.Z.B. weer gelijk maken met een goed opgebouwde drive richting de endzone. Dit gelijkspel hield niet lang stand met een touchdown van QB Harm-Jan op WR Alexander, die ook de PAT wist binnen te halen. Het antwoord daarop van G.Z.B. was snel en duidelijk, weer een touchdown (PAT no Good). De drive van de Giants aanval liep uit in een safety van een blitzende linebacker op QB Harm-Jan. Naast twee punten kreeg G.Z.B. hierdoor ook nog de bal voor de aanval. Door een interception van Cornerback #42 John Kamminga kon de schade worden beperkt. Weer kon de Kah-combinatie de endzone vinden voor zes punten, aansluitend met een PAT van WR John Kamminga. Het antwoord van de Hagenezen liet wederom niet lang op zich wachten. Met nog maar een paar minuten op de klok trad de Groningse aanval weer aan en konden ze een drive opbouwen richting de endzone. De moeite werd beloond met een pass van Runningback #92 Tim Peters op WR John Kamminga (PAT no good). Met een voorsprong van 33 – 21 leken de Giants een comfortabele rust in te gaan. Dit kwam nog iets op losse schroeven te staan door een diepe bal van G.Z.B., op de laatste play van de helft, die tussen beide safeties viel voor een touchdown. Zonder de PAT kwam daarmee de stand na twee kwarten op 33 – 27 in het voordeel van de Giants.

Voor het derde kwart was het doel duidelijk, de fragiele voorsprong moest niet worden weggegeven. Dit bleek toch lastiger dan in eerste instantie voorzien werd. De eerste aanval van de Giants, die de tweede helft mochten openen, viel in de handen van de tegenstander na twee plays. Met goede veldpositie konden ze het omzetten in een touchdown met aanvullend een PAT. Met een gelijkspel op het scorebord wist QB Harm-Jan FS Georg Kramer, die voor de gelegenheid in de aanval aantrad als WR, te vinden voor een Touchdown. Daarop wist ook WR John Kamminga de PAT nog te vangen in het uiterste puntje van de endzone. Over en weer wisten daarop de verdedigende teams de aanval goed onder controle te houden. Met daarbij de nodige interceptions aan beide kanten.

Bij aanvang van het laatste kwart was de stand 40 – 34 en het spel nog lang niet gespeeld. De tijd bleef weglopen terwijl de aanval van zowel de Giants als G.Z.B. stuk liep op goed spelende verdedigende spelers. Uiteindelijk wist QB Harm-Jan de bal nog over de verdediging heen te gooien, waar WR John inmiddels alle spelers voorbij was gesneld. Hij wist dan ook de feilloos gegooide bal binnen te halen voor een welverdiende touchdown, met als aanvulling ook nog een PAT. De 47 – 34 stand werd daarop verzekerd door een afsluitende interception van FS Georg. De Giants kozen in deze laatste negentig seconden eieren voor hun geld door meerdere, tijdrovende, runs achter elkaar te knopen.

De eerste overwinning van het seizoen smaakt naar meer voor het Groningen Giants Flag Team. Ook de aankomende wedstrijden zal vol voor de overwinning worden gespeeld. Voor het schema en de huidige stand van de competitie, zie de teampagina van het Senior Flag Team.