Het seizoen is geweldig van start gegaan voor de Groningen Giants. De Groningers hebben zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen de Dominators in Utrecht door ze dit keer te verslaan. De harde Siberische wind gooide roet in het eten voor de Offensive gameplan, maar de Defense stond meer dan zijn mannetje door de wedstrijd te beslissen. Ondanks de koude wind was er een mooi publiek en goed resultaat! Op naar aankomende zaterdag wanneer er om 19:00 de thuiswedstrijd tegen de Amsterdam Crusaders op het programma staat! Lees verder voor een uitgebreid wedstrijdverslag.

Bij de vorige ontmoeting waren de Domstedelingen nog met 1 Touchdown verschil net te sterk voor de Giants. De running game, geleid door FB #32 bleek te veel te zijn en aanvallend gezien waren we er ook nog niet klaar voor. De nadruk op dit seizoen ligt op de wederopbouw en dat we dan twee keer achter elkaar tegen dezelfde tegenstander spelen is natuurlijk een prachtige kans. Zo konden we precies zien hoeveel progressie er is geboekt in de maanden tussen de 2 confrontaties. De Offense heeft zich vooral verbeterd in de passing game, de Defense op het winnen van de duels.

 

De harde Siberische wind was dus een zware domper voor de Offense die hadden ingezet op hun passing game. Onder leiding van QB Emil ter Veld wisten ze na een stroeve start de motor aan het lopen te krijgen maar werd de hogere versnelling nooit gevonden. Receivers werden niet gevonden of ballen werden simpelweg niet gevangen door de verraderlijke wind. Toch werd er hard gevochten over de grond, maar de Defense van Utrecht stond immer met 5 man op de lijn waardoor dit vaak onbezonnen werk leek. Toch wist RB #33 Felix Schütte flink wat yards op te vreten en de drives levend te houden.

De Groningers leken zich niet druk te maken als de Domstedelingen in balbezit bevonden. De vooraf bejubelde runs van de Dominators werden door een goede voorbereiding van coach Mikey Sachs kort aan het lijntje gehouden, waardoor QB #18 zich te vaak in een passing down vond. Hier wist de subliem spelende Defensive Line van de Giants iedere keer wel raad mee. Of het nou pass of run plays waren, iedere keer wist de Defensive Line druk uit te oefenen of zelfs plays in de backfield te maken. Er stond iedere keer zo veel druk op de ketel dat de Utrechters genoodzaakt voelde om snelle beslissingen te nemen.

De evenwicht in de stand duurde 1 kwart. De Dominators stonden met hun rug tegen de eigen End Zone aan toen de Running Back de bal fumblede na een tackle van Safety #21 André Rutjens. De bal werd opgepikt door de vanuit de jeugd debuterende LB #35 Paul Blom en de End Zone ingelopen: 6 – 0. Hetzelfde spelbeeld bleef en onder druk van de Groningse Defense werd de bal de Utrechtse End Zone uitgesnapt. 8 – 0 bleek de stand te zijn waarop beide teams zich terugtrokken voor de thee in de rust.

Na rust bleek het beeld niet veel te veranderen. Door de afschuwelijke wind kwam er van beide kanten op Offense niet veel door de lucht. De rungame van de Giants bleef hardgevochten yards verdienen, maar de sporadische play door de lucht bleek niet genoeg te zijn om op het score bord te komen.

De Utrechters bevonden zich wederom met hun rug tegen de eigen End Zone aan en door immense druk van de Defensive Line wist de Utrechtse QB geen raad met de bal. Het gevolg was een intentional Grounding penalty in de eigen Endzone, wat resulteerd in een Safety: 10 – 0.

Na nog wat stuiptrekkingen van de Utrechters bezegelde de Giants het lot. Een andere debuterende jeugdspeler vanuit de jeugd, Safety #32 Rudi van Driezum, blockte een punt en pakte deze ook weer in de End Zone op. Dit bleek de laatste score te zijn om de eindstand op 16 – 00 te beslissen. De Broodje Ben MVP award werd door Broodje Ben eigenhandig uitgereikt aan André Rutjens.

De Giants mogen trots zijn op de voortuitgang die is geboekt ten opzichte van de start van het seizoen.  Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar er stond een team dat het meerendeel van de wedstrijd goed Football heeft laten zien. Dat is dan ook de doelstelling van dit seizoen: Opbouwen en goed spelen.

Ook zijn we waanzinnig trots op onze debuterende jeugdspelers, Gerben van der Waal, Rudi van Driezum en Paul Blom, waarvan er twee een touch down gescoord hebben! Het moge duidelijk zijn dat we de stijgende lijn gevonden hebben en deze willen we aankomende zaterdag voortzetten. Zaterdag om 19:00 staat de thuiswedstrijd tegen de Amsterdam Crusaders op het programma. Wederom zal dit een zware test worden. Vorig jaar bleken de Crusaders een ‘force to be reckoned with’ dus zullen we alle zeilen moeten bijzetten. Daar kunnen we jullie steun natuurlijk bij gebruiken. We hopen jullie dan allemaal te zien op sportpark Corpus den Hoorn in de groene kleuren van de club.

 

Let’s go Giants!