De wolken bleven uit en het kwik steeg in Enschede voor de return game tegen de Broncos. Weer een verhitte strijd tussen de nummer één en twee in de poule. De Giants defense is het hele jaar al dominant en de Broncos zijn na de loss tegen Groningen op stoom gekomen door twee wedstrijden achter elkaar te winnen. Vorig jaar stonden de Broncos nog tussen de Giants en de play offs; na een moeizame win en de nodige hulp van andere teams konden toen de Giants hun pad richting de finale inzetten. Dit jaar is het verhaal heel anders. De Giants zijn dominant in de tweede divisie en hebben het lot in eigen hand.

Het eerste kwart begon de Enschedese formatie op de aanval. De running game kwam goed op stoom maar kon niet door de passinggame aangevuld worden. Een screenpass werd in de kiem gesmoord door Cornerback (CB) #42 John Kamminga en Defensive End (DE) #66 Lasse Benninga. De eerste aanvallende play van de Giants liet Offensive Weapon (OW) #88 Ilias Guftometros onmiddellijk weer van zich horen met een run voor elf yards. Daarna was een verkeerde snap op de punt er verantwoordelijk voor dat de Broncos op een goede veldpositie de bal mochten overnemen. Deze goede veldpositie kon niets mee worden gedaan toen op de tweede play CB #21 Andrés Talavan een interception ving. Een nieuwe drive voor de offense, hetzelfde verhaal. OW #88 Ilias wist weer elf yards te overbruggen maar de rest van downs daarna kon er geen tien yards worden overbrugt na vier pogingen. De defense zat goed op zowel de run als de pass en de Broncos moesten na drie plays er alweer voor kiezen om de bal te punten. De Giants offense zag het goede spel op de tweede play beloond door een prachtige diepe bal van Quarterback (QB) #1 Bas Hilberdink op Wide Receiver (WR) #84 Rune Heyden voor ongeveer vijftig yards en een touchdown (PAT no good). De score luidde ook het einde van het eerste kwart in.

Met een 06 – 00 voorsprong wist de Enschedese aanval yards te pakken en tot drie keer toe werd een first down toegelaten voordat Linebacker (LB) #25 Bart van Bezouw de bal op een pass onderschepte en 56 yards terug rende, maar alsnog te kort kwam voor de score. Binnen de redzone (de laatste twintig yards voor de endzone) nam de aanval van de Giants de bal in handen maar na eerst een first down gehaald te hebben verloor door een misverstand de aanval de bal en kon een verdediger van de Broncos er als eerste bovenop vallen. Na een aantal plays probeerde de Broncos weer yards te behalen via een screen pass, dit keer was het DE #77 Carlson Charles die met een knappe, atletische, play de bal kon onderscheppen voor hij aankwam bij de WR. De Giants offense ging het echter niet veel beter af, na een tipped pass kwam een Broncos CB tussen de bal. De tijd begon echter te dringen voor de Broncos in het tweede kwart. Door vooral goede runs en een aantal korte passes werd er wel terreinwinst geboekt maar niet voldoende om tot scoren te komen.

De score was alles behalve veilig voor de Giants en met slechts zes punten voor moesten ze weer keihard uit de halftime komen om de voorsprong te handhaven. Dit leek goed te gaan tot de bal over het hoofd van QB #1 Bas Hilberdink verdween bij een slechte snap. Ook dit keer was het weer een Bronco die als eerste de bal kon veroveren. De Broncos leunde op een goede running game, net als aan het einde van de eerste helft, om dichter bij de endzone te komen. De punt die hierdoor geforceerd werd bleek funest. Returner #84 Rune Heyden wist vanaf zijn eigen tien yard line de bal negentig yards terug te rennen voor zijn tweede touchdown van de wedstrijd. De PAT die daar op volgde werd besloten om voor twee punten te gaan, een pass van QB #1 Bas op OW #88 Ilias die relatief gemakkelijk de twee punten bij kon schrijven. Op de daaropvolgende drive kon LB #26 Kirth Ramoutar de gepasste bal onderscheppen, hetgeen wat ook het einde van het derde kwart betekende.

In het vierde kwart was het een strijd der defenses. Over en weer werden de aanvallen afgestopt voordat het echt gevaarlijk werd. Met interceptions voor LB #39 Nathan Binnenmars en CB #21 Andrés die aanvallen van de Broncos in de kiem smoorden. Dankzij sterke runs van halfback #85 Benedikt Wieferig en fullback #44 Risendly Reigina kon er aan het einde van het vierde kwart voor gekozen worden om een knie naar de grond te nemen en de tijd uit te laten lopen.

De Giants blijven ongeslagen bovenaan in de competitie staan. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn de playoffs veilig gesteld en de belangrijke homefield advantage zo goed als zeker. De volgende wedstrijd is op 10 mei tegen de Den Haag Raiders ’99. Voor de huidige stand en het volledige schema zie ook de Senior Tackle pagina.