De eerste tacklewedstrijd van het seizoen voor de Groningen Giants bracht hen naar het veld van Lightning Leiden. Een extra motivatie om goed te spelen was het feit dan ex-Giant Van van den Berg dit jaar voor het team van Leiden speelt. Hierom alleen al beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

Na de formaliteiten van de cointoss ontving Leiden de bal en mocht de aanval van Lightning aantreden tegen de traditioneel harde verdediging van de Giants. Ondanks de reputatie van de Groningers konden de Leidenaren grote stukken veld veroveren. Binnen de twintig yards hield de verdediging wel stand en moest Lightning genoegen nemen met een field goal. Met de kick-off werd de bal weer in het spel gebracht en returner #33 Lukas Rosendahl wist hem tot de helft van de tegenstander terug te rennen. Deze goede veldpositie werd kort daarna al omgezet in zes punten door Quarterback #24 Emil ter Veld, die van zeven yards afstand de bal binnen wist te lopen, de PAT werd daarop gemist (06 – 03). Na goed verdedigend spel van beide partijen wisselde de bal een aantal keer van kant, tot Linebacker #25 Bart van Bezouw met een vernietigende tackle de bal los wist te krijgen van de Leidense QB, daarop wist Bart zelfs nog de bal te recoveren. Hoewel de offense van deze turn-over geen gebruik wist te maken plaatste punter #81 Frank Gerlach de bal op de twee yard lijn. Mede door deze goede veldpositie kon de verdediging al snel de bal terug geven aan de aanval. Voor het einde van het eerste kwart verloor running back #43 Ekhart Scheiffes echter controle over de bal. Deze fumble werd opgepakt door de Leidense verdediging.

Het balbezit duurde voor Lightning in het tweede kwart echter niet lang. Free safety #31 Georg Kramer onderschepte de gegooide bal van de QB. Het gevecht om veldpositie bleef voort gaan en zowel de Groningse als Leidense verdediging liet weinig toe. Net buiten de red zone (de laatste twintig yards van het veld) wist de Giants QB, Emil, zijn wide receiver #27 Kirth ‘Trini’ Ramoutar te vinden voor een touchdown. Dit bracht na de mislukte PAT de score op 12 – 03. Net toen het leek dat de Giants de wedstrijd in handen begonnen te krijgen scoorde de Leidense ploeg door een pass naar Tight End #88, na een succesvolle PAT stond het met nog vier minuten voor het einde van de helft op 12 – 10. Het momentum bleef in de richting van Leiden schuiven toen snel daarop QB Emil ter Veld een pass op wide receiver #83 Thijs Ribberink te diep gooide, waardoor deze in de handen van de safety van Lightning kwam. De verdediging wist stand te houden maar de eerste play van de Groningse aanval kwam met een pass op tight end #81 Frank Gerlach weer in handen van de tegenstander. Free safety #31 Georg Kramer wist echter dit truukje ook uit te halen bij de tegenstander en zo konden de Giants met een voorsprong de halftime in.

Deze voorsprong werd op de eerste play in de tweede helft uitgebouwd door een run van runninback #43 Ekhart Scheifes. Zestig yards wist Ekhart af te leggen voor de touchdown. Ook hier werd de PAT niet benut en bleef de stand op 18 – 10 staan in het voordeel van Groningen. De Groningen verdediging liet onmiddelijk daarop zien dat het nog lang niet moe was. Defensive tackle #79 Joffrey Ramos wist twee keer achter elkaar een run te stoppen voordat het yards op kon leveren voor de running back van de tegenstander. Verdere grote plays en scores konden door de verdedigende groepen van de teams echter worden voorkomen.

De grote plays kwamen in het vierde weer een beetje bovendrijven voor beide kanten. Wide receiver #27 ‘Trini’ Ramoutar kon voor veertig yards een bal binnen trekken en zo kwamen de Giants weer in goede positie. Helaas kon deze positieve voortgang niet worden omgezet in belangrijke punten. Mede dankzij de derde interception van free safety #31 Georg Kramer wist de verdediging stand te houden en met de bal in eigen hand wist de aanval de tijd uit te lopen. Met eindstand 18 – 10 kunnen de Giants hun allereerste overwinning mee nemen richting Groningen, en zullen ze zich vol goede moed voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen de Spijkenisse Scouts.

Voor een overzicht van de huidige stand en de aankomende wedstrijden zie de team pagina van het Groningen Giants Tackle Team.