Zoals velen van jullie weten verzorgen de Groningen Giants het hele jaar door Clinics aan geïnteresseerde partijen. Vanmiddag was het H.N. Werkmancollege vestiging Kluiverboom aan de beurt!

Veertien enthousiaste leerlingen begonnen de clinic, onder leiding van John, Alexander, Lasse en Nathan, met een korte warming up. Uiteraard om warm te worden en blessures te voorkomen, maar ook vooral om alvast te wennen aan de discipline die een American Footballer nodig heeft om succesvol te kunnen zijn in de sport. Dit laatste resulteerde in eerste instantie in veel push-ups, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de warming up maakten de leerlingen kennis met het gooien en vangen van de bal, een belangrijk onderdeel van het spel. Na wat oefening en hier en daar wat punten van aandacht vlogen de ballen al snel in het rond alsof het een training van de Giants zelf was.

02-20@15-58-49-588Tijdens de Box drill was het vervolgens de bedoeling om te voorkomen dat de tegenstander aan de overkant kon komen. De één had hier meer succes dan de ander, mede ook dankzij al de creatieve manieren waarop de baldrager naar de overkant probeerde te komen zonder gepakt te worden.

Tegelijkertijd liepen aan de andere kant van het veld een deel van de leerlingen receiving routes zoals ze ook binnen de wedstrijden van alle teams in de Giants worden gebruikt. Veel van de ballen belanden op de goede plek, namelijk in de handen van de receivers. Het regende touchdowns op het veld van V.V. Leeuwenborg.

Om af te sluiten werd er het spel ‘Sharks and Minnows’ gespeeld, waarbij twee spelers tegenover de rest van de groep staat en zo veel mogelijk mensen probeerde te tackelen door de Flags van de riem af te trekken. De getackelde spelers voegden zich bij de tackelaars tot er niemand meer over was.

De Groningen Giants willen het H.N. Werkmancollege en alle leerlingen die mee hebben gedaan bedanken en hopen dat jullie het net zo naar jullie zin hebben gehad als wij zelf. Graag zien we jullie nog een keer terug tijdens de training!

Voor meer informatie over de Clinics van de Groningen Giants, klik hier