De cubs van de Groningen Giants traden vandaag op de Drafbaan in Groningen aan tegen de cubs van de Alphen Eagles. In hun eerste thuiswedstrijd trakteerden zij het publiek op een leuke en uiteindelijk spannende wedstrijd die op het eind nipt werd verloren met 54-47.

Onze jongens gingen goed van start door direct de eerste drive van Alphen te stoppen voordat zij konden scoren. Groningen kreeg hierop de bal en wist snel de eerste punten op het bord te zetten door een diepe bal van Quarterback Peter Marston op wide receiver Mike Hofman, dit bracht met een extra punt van center Kai Serviss de stand op 7-0. Alphen had hier snel een antwoord op klaar en wist met twee scores zelf de voorsprong weer te pakken. Groningen maakte voor het einde van het eerste kwart de stand weer gelijk, WR Mike Hofman ving hier zijn tweede touchdown van de wedstrijd en center Kai Serviss scoorde zijn tweede PAT. Aan het eind van het eerste kwart stond het 14-14.

In het tweede kwart bleef het gelijk op gaan, wat een trend leek te zijn de hele wedstrijd door. Alphen kwam snel op voorsprong, maar Groningen liet dat niet ongestrafd en kwam weer terug met wederom een mooie bal van QB Peter Marston op WR Mike Hofman die voor zijn derde touchdown tekende en zelf ook de PAT wist te vangen. Dit bracht de stand weer gelijk op 21-21. Goed verdedigend werk zorgde ervoor dat de Giants snel weer konden aantreden op de aanval. Hier lag de kans om op voorsprong te komen en het publiek hoefde ook niet lang op een volgende touchdown te wachten. Center Kai Serviss plukte de bal uit de lucht in de endzone en bracht de Giants op een 27-21 voorsprong (PAT no good). Vlak voor rust maakte Alphen de stand weer gelijk, door ook de touchdown te maken, maar de PAT te missen (27 – 27).

In de rust lagen de donkere wolken in de verte te wachten om in de tweede helft roet in het eten te gooien. Na wat tactisch overleg, mochten de Giants aantreden op de aanval in het begin van de tweede helft. Groningen wist geen 1st down of touchdown te halen in hun eerste drive, waardoor Alphen het mocht gaan proberen. Wederom door goed verdedigend werk, kon Safety Rudi van Driezum de bal te onderscheppen en de Giants een goede veldpositie te geven. De score liet dan ook niet lang op zich wachten. De vijfde touchdown voor de Giants werd wederom door WR Mike Hofman gevangen en de extra punt werd door center Kai Serviss er aan toegevoegd wat de stand op 34-27 bracht. De volgende drive van de Eagles wist dit keer cornerback Damian Bolhuis de bal te onderscheppen en de Giants een goede veldpositie te geven. Deze kans om de voorsprong verder uit te breiden werd helaas niet benut. De Alphen Eagles brachten daarna met een aantal goede runs hun team het veld over en wist vlak voor het einde van het derde kwart de score weer gelijk te trekken tot 34-34.

Het kwam op het vierde kwart aan, de Giants zouden nog een paar scores nodig hebben om hopelijk de winst in Groningen te houden. De Eagles dachten hier anders over en gaven de bal aan hun snelle running back die het veld over sprintte voor de score (PAT no good). Onze QB Peter Marston reageerde hierop met een mooie diepe bal op WR Mike Hofman die zijn vijfde touchdown van de dag maakte en de score weer gelijk trok. Het weer ging op dat moment flink tekeer met harde regen en hagel, maar dat mocht niks afdoen aan de wedstrijd. Alphen gaf de bal wederom aan hun snelle runningback, die wederom het veld over rende en al onze verdedigers liet missen. Doordat Alphen niet de PAT wist te benutten kon Groningen met een goede score de wedstrijd naar zich toe proberen te trekken. Met een sensationele run van runningback Chris Kleve werd de score gelijk en een moment later nam Groningen de voorsprong over door een PAT van Brian Kanon. Met nog een aantal minuten te gaan in de wedstrijd was de tussenstand 46-47 in het voordeel van de Giants. Alphen nam na de score van Groningen de bal weer over en wist heel snel weer het veld over te steken met dezelfde running back, die al een aantal keer eerder een doorn in het oog van de Giants was. Op dit moment kozen de Eagles ervoor om voor twee punten te gaan, zodat Groningen zowel de touchdown als de PAT moesten scoren om gelijk te komen. Helaas wisten de jongens uit Alphen de 2 point conversion te scoren en daarmee de uiteindelijke eindscore van 54-47 op het scorebord te zetten.

Volgende week zondag (30 maart) spelen de cubs weer een wedstrijd, ditmaal tegen het tweede team van de Amsterdam Crusaders. Dit belooft wederom een leuke en spannende wedstrijd te worden en u bent ook hier weer van harte welkom!

Voor meer informatie over het Groningen Giants Cubs team, zoals de uitslaten, de stand en het speelschema, zie de teampagina!