Als start van het seizoen voor de Senior Flag spelers van de Giants werd er naar Den Haag afgereisd voor twee wedstrijden. Vooraf stond dan ook al vast dat het een zware dag zou gaan worden.

Groningen Giants at The Hague Hyenas II (31 – 58)

De Groningen Giants kwamen moeilijk op gang tegen het Den Haagse team. Na een tweetal touchdowns van de Hyenas viel in het eerste kwart quarterback Harm Jan Kah tijdelijk uit. De oorzaak was een botsing met wide receiver John Kamminga, waardoor de bril van de QB door midden brak. Met John Kamminga nu achter de center als QB, terwijl Harm Jan Kah als vervanging zijn zonnebril op sterkte zocht, marcheerde de Giants vervolgens over het veld. In de tweede drive met deze spelersgroep wist John Kamminga wide receiver Alexander Kah te vinden in de endzone voor een touchdown. Den Haag bleef echter erg gefocused spelen en wist voor het einde van het eerste kwart ook nog twee maal de endzone te vinden.

Met een achterstand van 06 – 26 gaven de Giants uiteraard nog lang niet op en ditmaal met Harm Jan Kah terug als QB wist wide receiver Alexander Kah nogmaals de endzone te vinden. Vooral de verdediging van de GIants had in het tweede kwart meer in te brengen en hield de Hagenezen op slechts één touchdown. De rust gingen beide teams dan ook in met 12 – 32, in het voordeel van de thuisploeg.

In het derde kwart werd de goede lijn doorgezet door de Giants. Eerst kwam de aanval al op eigen kracht in de endzone van de Hyena’s door een touchdown pass op Alexander Kah, zijn derde van de wedstijd. Dankzij een interception van linebacker Georg Kramer kwam de aanval snel weer in scoringspositie. De eerstvolgende play was namelijk nogmaals een touchdown op Alexander Kah. Helaas konden de Hyenas niet worden gestopt en bereikten ook zij twee maal de endzone in het derde kwart.

Het vierde kwart zat nog vol kansen voor beide partijen, met een score van 24 – 45 was er immers nog van alles mogelijk. Den Haag bleef echter gecontrolleerd spelen en kon hun voorsprong uitspelen tot het einde van de wedstrijd. Wel wist Alexander Kah nog voor een vijfde maal de endzone te bereiken, waarna ook de PAT werd benut door een pass op wide receiver Thijs Ribberink. Bij het eindsignaal stond de score 31 – 58 genoteerd op het scorebord.

Groningen Giants at The Hague Hyenas I (06 – 136)

De tweede wedstrijd van de dag was tegen het eerste team van de Hyenas, waarvan een groot gedeelte ook onderdeel is van het Nederlandse Senior Flag Team. Het team had zelf eerder al gespeeld tegen de Amsterdam Crusaders en gewonnen met 00 – 183. Deze eerdere wedstrijd leek echter niet veel uit te maken in de overmacht van het Haagse team. Pas na de rust (die mede dankzij een safety met 00 – 79 werd ingegaan) konden de Giants de endzone vinden. Er was hiervoor wel wat trukage nodig, maar Thijs kon volledig vrij in de endzone zijn eerste touchdown van het seizoen bijschrijven. Uiteindelijk is de wedstrijd uitgelopen in een nederlaag van 06 – 136.

De Giants zullen alles wat ze hebben geleerd in deze wedstrijden gaan gebruiken om in de aankomende wedstrijden ook punten bij te gaan schrijven in de win kolom. Voor het aankomende schema van het Senior Flag Team, bekijk hier het verdere schema van dit seizoen.