Na een uitermate zure week volgend op de verliespartij tegen de Amstelland Panthers kunnen de Groningers weer opgelucht ademhalen. Vorige week kwam de loss tegen de Panthers heel hard aan nadat de Giants in de 4de kwart nog voorstonden en werden met beide benen terug op de grond gezet. Afgelopen weekend moest er gewonnen worden tegen het combinatieteam uit Amersfoort en Purmerend. Na een korte week om onszelf voor te bereiden werd er vooral in de tweede helft uitermate goed Football gespeeld. Uiteindelijk wisten de Groningers zichzelf met 12 – 38 te onderscheiden van de Unbearables.

Er zou 1 groot verschil zijn met de wedstrijd tegen de Panthers: QB #24 Boudewijn Leereveld zou deze wedstrijd zonder QB-maatje Emil ter Veld moeten oplossen. Dit bleek achteraf geen een enkel probleem te zijn getuige de einduitslag en zijn vermogen om Offensive drives op de been te houden. Aan de verdedigende kant van de bal waren coach Mikey Sachs en aanvoerder Bart van Bezouw er niet. Van Bezouw is voor de gelegenheid naar Running Back geswitched en heeft MVP honours in de wacht gesleept door de bal voor 211 yards en 3 TD’s te rushen.

Toch wist de Defense zich op een paar schoonheidsfoutjes na zich meer dan staande te houden. In de eerste helft was er voor de Unbearables niks te grijpen. Vooral de run defense, die vorige week tegen de Panthers nog zoveel te lijden had, gaf niks weg.  Toch wisten de Giants geen afstand te nemen, omdat de Offense vergat om de goede drives te verzilveren in punten. De Offense werd door RB Bart van Bezouw (yards/carry van meer dan 10 yards) en QB Boudewijn Leereveld (completion rate 50%) over het veld gedirigeerd. Toch gingen de Groningers met maar 0 – 6 de kleedkamers in. (TD run van Bezouw)

Het spel in de eerste helft was goed, maar niet wat we wilden. Er moesten punten op het bord komen zodat er niet weer zo’n debacle als vorige week zou plaatsvinden. De passing game moest een tandje erbij schakelen om zo een extra dimensie aan de Offense te geven. QB Leereveld gaf hier graag gehoor aan en antwoorde met een TD pass op WR Max Jongeneel die zijn eerste TD scoorde. (0-12 M. Jongeneel)

De Defense bleef 3-and-out’s produceren en van Bezouw loopt een 2-yard TD binnen na een aantal drives van beide partijen. ( 0 – 18) Dan opeens een omslag, de Unbearables Offense switch van een short passing game naar wat langere passes en hier heeft de Defense geen onmiddelijk antwoord op. Het resulteert in een 9-yard TD pass na een drive die op de Unbearables’ 25-yard line begon.  (6 – 18)

De kopjes gingen ditmaal niet hangen zoals vorige week en de ruggen werden meteen gerecht.  MVP Bart van Bezouw rusht op de tweede play van de volgende drive meteen voor een 70-yard TD (6 – 24), zodat de Defense zich mocht revangeren.

CB #37 Jonas Fahrenbruch pakte zijn 5de interception van het seizoen na 3 plays van de Unbearables en maakte hierbij overwinning van de Giants een feit. De toon aan de zijlijn van de Giants was hierna duidelijk: Deze wedstrijd werd gewonnen. Na de turnover gooide Leereveld zijn 2de TD van de dag op gelegenheids TE #31 Georg Kramer. (6 – 32)

Ook de Defense wilde zich laten zien en punten op het bord zetten. Ze waren hongerig, gretig en gemotiveerd om de Offense te evenaren. Na een magere 2 plays wist de Defense wederom een highlight te creëren. Safety #43 André Rutjens griste een deflected pass van debuterende CB # 23 Rick Drijssen knap uit de lucht en na een return van 28-yards legde hij de bal op de 15 yard line. Hier wist de Offense wel raad mee en ook rookie FB #44 Yves Amani scoorde hierna zijn eerste TD na een slimme rush. ( 6 – 38 )

De Offense van de Unbearables wist hierna nog een imponerende drive van 93-yards te produceren die eindigde in een TD om de eindstand te bepalen: 12 – 38. De Defense mag zich hierom nog wel even achter de oren krabben want een wedstrijd duurt tot het eindsignaal en geen moment eerder.

Genoeg reden voor een mooi feestje voor de terugreis in de bus! 38 punten op Offense en een Defense die eigenlijk maar 2 drives heeft toegegeven. 2 scorende rookies en een rushing performance van Bart van Bezouw die zijn weerga niet kent.

De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 27 mei in Utrecht wanneer we het opnemen tegen de Dominators. Ons doel is en blijft het behalen van de play-offs dus we hebben nu een maandje om onszelf te perfectioneren.

Ons volledige schema, resultaten, statistieken, highlights kunnen op onze HUDL pagina gevonden worden:
https://www.hudl.com/team/v2/226565/Groningen-Giants-Seniors/schedule

Let’s go Giants!

Foto door Bob Blokhuis