Voor aanvang van de wedstrijd tegen Amersfoort Untouchables in februari lag de volledige competitie nog helemaal open. Hoe anders was de situatie deze laatste game van het reguliere seizoen? Naast het feit dat de kou inmiddels was weggetrokken naar andere oorden stond de eindstand in de poule van de Giants en Untouchables al een aantal wekenb vast. Amersfoort zou de play offs gaan missen, de Giants hadden het thuisvoordeel al te pakken. Het enige waarvoor gespeeld werd was het smetteloze record van de thuisploeg. Voor de Amersfoort Untouchables de laatste kans om een impact te hebben op dit seizoen.

De impact van de Untouchables was vanaf het eerste moment klein. Het bezoekende team koos na de gewonnen toss er voor om met de bal te starten. De eerste drive kwam, ondanks een aantal penalty’s over en weer, niet voorbij drie plays. De daaropvolgende punt was geen succes toen de bal over het hoofd van de punter vertrok. Hoewel de Untouchables hem wel konden recoveren was er nog steeds een turnover en een uitermate kort veld voor de Giants offense. Na twee runs van in totaal 3 yards kon Quarterback (QB) #1 Bas Hilberdink zijn wide receiver (WR) #12 Emil ter Veld de ball toe passen voor een touchdown van zes yards. De aansluitende PAT door kicker #13 Frank Gerlach was ook succesvol. Net als twee weken geleden werd de score snel geopend door de Giants. Dit keer bleef het hier echter niet bij. Twee runs en een incomplete pass later waren de Untouchables zich gedwongen opnieuw te punten. Ook dit keer waren de Giants weer binnen dertig yards van de endzone en mede dankzij een lange run van runningback (RB) #23 Van van der Berg waren ze al snel weer vlak bij de score. Deze keer werd halfback (HB) #13 Frank Gerlach gevonden in de endzone, waarna hij ook zelf de PAT door de palen trapte. De Untouchables konden door een goede run dit keer wel een first down halen maar daarna was het alweer snel voorbij met de positieve yards.

Het tweede kwart begon met de Giants nog aan de bal. De first downs begonnen makkelijker te komen voor de offense die op stoom begon te komen in dit tweede kwart. Grote plays over zowel de grond als door de lucht resulteerde uiteindelijk in een run van negen yards door RB #23 Van, die op het laatst nog moest uitstrekken om de endzone te kunnen bereiken. Als een goed geoliede machine werd ook dit keer de PAT tussen de palen getrapt voor het extra punt. De Keistedelingen wilden niet onderdoen voor de gastheren en begonnen weer aan een drive te bouwen. Dit keer kozen ze het luchtruim en konden daar wel wat terrein overbruggen. Ook dit keer kwamen ze niet verder dan één first down. De aanval had dit keer niet zoveel plays nodig als bij de touchdown hier voor. Een tweetal sterke runs gaf ruimte aan de zijlijn voor WR #84 Rune Heyden. Een pass over alle verdediging heen door QB #1 Bas werd voor 60 yards gevangen en met nog een extra versnelling wist Rune de endzone te bereiken. Dit keer werd de PAT niet benut. Weer verkoos de Amersfoortse formatie de aanval door de lucht, uit de drie passes werd er maar één succesvol gevangen, en met vijf yards was dat niet voldoende om een drive te bouwen. De laatste drive van de helft werd door een goede punt van Amersfoort moeilijk gemaakt voor de Giants. Die vervolgens zichzelf ook nog in de problemen hielpen met onnodige penalty’s. De tijd in de helft was op voordat de endzone bereikt kon worden.

Met 27 – 00 kwamen beide teams in het derde kwart weer het veld op. De Giants mochten beginnen met de bal. Na de glorie van de receivers waren nu de RBs aan de beurt. Na een mooi optreden van #28 Rick Nelis en #33 Joey Tuasela (in totaal 45 yards) was het aan #44 Risendly Reigina om vanaf acht yards de endzone in te mogen buffelen voor zijn eerste touchdown van het seizoen. Om de gemiste PAT in het tweede kwart goed te maken kreeg WR #84 Rune de bal toegeworpen voor de extra twee punten. De eerste drive van de Untouchables in de tweede helft sloeg alle hoop weg op een comeback. Het was niet de three-and-out die het hem deed maar de punt return. Returner #27 Kirth ‘Trini’ Ramoutar baande zich een weg, waarin hij ongeveer net zoveel yards van links naar rechts als naar voren heeft gemaakt, tussen goede blocks van de Giants door. Uiteindelijk lag er alleen nog maar een groene leegte voor hem waar hij onder luid gejuich van het thuispubliek doorheen sprintte voor de touchdown. Dit keer werd de PAT weer benut. De verdediging stond als een huis en wist de tegenstander weer op slechts zes yards te houden. Daarna volgde de enige punt van de Giants offense. Nu konden de bezoekers wel iets inbrengen. Een laatste opleving voor het einde van de wedstrijd. Door een goede combinatie van runs en passes wist de aanval van Amersfoort drie keer een first down te halen. Helaas mondde deze aanval ook niet uit op een score voor de Untouchables.

De Giants bleken na een relatief rustig derde kwart toch niet helemaal klaar te zijn met de wedstrijd. Een lange pass op HB #47 Alexander Kah voor 23 yards bracht de groene giganten weer in ideale scoringspositie, waar vanuit RB #28 ook eindelijk zijn eerste touchdown van het seizoen mocht bijschrijven met een mooie run van achttien yards. Kicker Frank had een goede dag en schreef moeiteloos de PAT bij. De vermoeidheid begon de kleine ploeg van Amersfoort parten te spelen en de foutjes stapelden zich op. Hetgeen wat in de slotminuten van de wedstrijd nog resulteerde in twee fumbles. Beiden werden door de Groningse aanval vakkundig gebruikt om nog twee scores bij te schrijven. Eén via een pass van 4 yards op HB #13 Frank en één via een run van tien yards door RB #44 Risendly. Met minder dan een minuut te spelen besloten de bezoekers hierna de bal de kneelen en zo de klok uit te laten lopen tot het eindsignaal.

Een geweldige opsteker voor de play offs. Met een score van 63 – 00 het reguliere seizoen ongeslagen afsluiten. Het lijkt een geweldig recept voor een gooi naar het kampioenschap en het zal de komende weken moeten blijken of de Giants over voldoende adem beschikking om het seizoen perfect af te sluiten. Kom kijken bij de ‘halve finale’ op 21 juni en zorg er voor dat het in ieder geval niet aan de steun van het publiek kan liggen! Voor een terugblik op het seizoen en de komende speeldata van het Senior Tackle Team, kijk op de teampagina!